Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Ένα Σχέδιο Κλιμάκωσης του Αγώνα για το Ασφαλιστικό

Πρόταση ενός
Σχεδίου Κλιμάκωσης του Αγώνα για το Ασφαλιστικό

Προς:

Τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης κ.ά. που συντονίζονται τοπικά και επιδιώκουν την κλιμάκωση του αγώνα.
Τα σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και δηλώνουν την πρόθεση κλιμάκωσης της κινητοποίησης.
Κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδία που θέλει πραγματικά την αποτελεσματικότητα του κινήματος.
Τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά σχήματα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τις κατά τόπους Πρωτοβουλίες Αγώνα, Ανοιχτές Συνελεύσεις, Τοπικές Επιτροπές κ.α. που δραστηριοποιούνται για τη μάχη του Ασφαλιστικού.
Τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, συναγωνίστριες – συναγωνιστές,

Είναι ολοφάνερο ότι έχουμε φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο της μάχης για το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τα μέτρα της, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν δείχνουν πρόθυμες να σηκώσουν το βάρος του αγώνα. Όλα φανερώνουν ότι θα εξαντληθούν σε μια ή δύο 24ωρες Γενικές Απεργίες που θα τις ακολουθήσουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, οδηγώντας έτσι στη σίγουρη «ηρωική ήττα» του εργατικού κινήματος με τη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Αυτή η τακτική είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αναχαιτίσει την κυβέρνηση, που έχει άλλωστε δεσμευθεί απέναντι στο κεφάλαιο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, να περάσει με κάθε τρόπο τα μέτρα.
Απέναντι σ’ αυτή την πολύ δυσάρεστη προοπτική, που δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά τη δυναμική των Πανεργατικών Πανελλαδικών Απεργιών του Δεκεμβρίου και του Φεβρουαρίου, όλες οι εργατικές ταξικές δυνάμεις (συνδικάτα, εργαζόμενοι, παρατάξεις, πρωτοβουλίες, επιτροπές κτλ.), που εδώ και ένα σχεδόν εξάμηνο έχουν αναπτύξει μια έντονη παρέμβαση και δράση για το Ασφαλιστικό, θέτουν το ζήτημα της κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα.


"Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχει και δρα για να έχει
κοινωνικά αποτελέσματα, κι’ όχι για να οδηγείται σε άσφαιρες διαμαρτυρίες χωρίς αντίκρισμα, σωρεύοντας τη μια ήττα μετά την άλλη."

Έτσι επιτακτική προβάλλει η ανάγκη συντονισμού του ταξικού ριζοσπαστικού εργατικού κινήματος σ’ ένα ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ κλιμακωμένης δράσης.

Από τη μεριά μας προτείνουμε τα εξής:

Κατά πρώτο, πανεργατική εκστρατεία παρέμβασης στους χώρους παραγωγής της ιδιωτικής οικονομίας και του δημόσιου τομέα, από όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η μαζική απεργιακή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Κατά δεύτερο, το σύνολο των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που κρίνουν αναγκαία την κλιμάκωση του αγώνα να πάρουν την πρωτοβουλία/ευθύνη και να καλέσουν σε κυλιόμενες 24ωρες απεργίες αμέσως μετά την ημέρα της 24ωρης Γενικής Απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (μέρα κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου).

Κατά τρίτο, ο ίδιος ο εργαζόμενος απεργιακός κόσμος στη διάρκεια της πρώτης 24ωρης Γενικής Απεργίας (μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου) να οργανώσει ενωτικές Συνελεύσεις Αγώνα στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα της χώρας και να προχωρήσει με κάθε μορφή στην κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα (με στόχο την αποτροπή της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου). Με άλλα λόγια, να μην κάνουμε απλώς μια πορεία και μετά να διασκορπιστούμε, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ» στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας (ή όπου αλλού είναι πρόσφορο). Ο κόσμος της πορείας και οι απεργοί γενικότερα μπορούν να ενημερωθούν για τη Συνέλευση Αγώνα με κείμενο-πρόσκληση που θα μοιράζεται στους χώρους δουλειάς πριν την απεργία και τη μέρα της απεργίας/πορείας, με καλέσματα από μεγάφωνα την ώρα της πορείας και με άλλα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: