Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Και άλλη μια νίκη! Στα κτηματογραφικά γραφεία Αττικής!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ!!!

Μετά από πολύμηνη μάχη των εργαζομένων απέναντι στην ασυδοσία και αναλγησία των εργοδοτών, ήρθε επιτέλους η στιγμή της δικαίωσης! Η κοινοπραξία έπειτα από την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα απευθείας από εμάς τους εργαζόμενους με πλήθος κινηματικών ενεργειών όπως καταγγελίες (που αφορούσαν και άλλα θέματα όπως τα Σαββατοκύριακα, την τρομοκράτηση υπαλλήλων από προϊστάμενο κ.α.), μαζέματα υπογραφών, παραστάσεις διαμαρτυρίας μαζί με σωματεία που έσπευσαν να βοηθήσουν κλπ., αναγκάζεται να χορηγήσει το νόμιμο επίδομα χρήσης Η/Υ που δικαιούμασταν τόσο καιρό και σκοπίμως απέκρυπτε με ψευδείς ισχυρισμούς. Το τελειωτικό χτύπημα για αυτούς ήρθε το πρωί της 22ας Ιανουαρίου 2009 στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, παρουσία συναδέλφων, όπου διαμέσου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών είχαμε καλέσει την πλευρά της εργοδοσίας να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της. Οι εργοδότες επέλεξαν να μην παρευρεθούν αυτοπροσώπως αλλά να στείλουν για λογαριασμό τους δύο δικηγόρους οι οποίοι ως εντολοδόχοι επέδειξαν προκλητικότατη και απίστευτα αλαζονική στάση, η οποία εξόργισε ακόμα και τους ίδιους τους ελεγκτές της επιθεώρησης. Αποτέλεσμα ήταν να δυσχεράνουν την ήδη επιβαρυμένη, από την κατάφορη καταπάτηση του εργατικού δικαίου, θέση της επιχείρησης.

Να ενημερώσουμε πως η πληρωμή του επιδόματος Η/Υ επί 15% του βασικού μισθού έχει αναδρομική και καθολική ισχύ. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καταβληθούν όλα τα χρωστούμενα επιδόματα όλων των μηνών εργασίας μαζί με τη διαφορά που προκύπτει από το επίδομα αδείας και το δώρο των Χριστουγέννων που χορηγήθηκαν για το 2008. Επιπλέον το ανάλογο επίδομα δικαιούνται και όσοι εργαζόμενοι δεν συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινοπραξία. Για το λόγο αυτό καλούμε να ενημερώσετε όλους τους πρώην συναδέλφους που γνωρίζετε κι έχουν πάψει πλέον να εργάζονται στην επιχείρηση.

Η νίκη αυτή δεν αφορά μονάχα εμάς, αλλά και όλους τους συναδέλφους σε όλες τις συναφείς επιχειρήσεις-γαλέρες που έχουν ως αντικείμενο την καταχώρηση εγγράφων, και κατ’ επέκταση αποτελεί μια ελάχιστη κερδισμένη μάχη στον άνισο πόλεμο που δίνει το εργατικό κίνημα απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Κλείνοντας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε με ιδιαίτερη θέρμη όσους συναδέλφους, συλλογικότητες και σωματεία μας βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ προσφέρουμε απλόχερα τα χαιρετίσματα μας σε αυτούς που μας αμφισβήτησαν και μας λοιδόρησαν από όλες τις πλευρές το διάστημα τούτο. Επαναλαμβάνοντας ξανά την φράση από προηγούμενη ανακοίνωση-καταγγελία μας πως τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται, δηλώνουμε πως η προσπάθεια μας δεν σταματά εδώ, αλλά θα είμαστε δυναμικά παρών σε κάθε τυχόν επιχείρηση καταπάτησης των δικαιωμάτων μας. Δεσμευόμαστε τέλος πως η εμπειρία και η γνώση που αποκομίσαμε δεν θα μείνουν στο ράφι, αλλά θα διοχετευτούν και σε άλλους συνάδελφους από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου ώστε επιτέλους να μπει φρένο στην ανάλγητη και θρασεία στάση των απανταχού αφεντικών για την οποία υπαίτιοι είμαστε όλοι μας όταν μας κυριεύει ο φόβος, η υποτακτικότητα και ο ωχαδερφισμός υπό την σκέπη της πλήρους άγνοιας…

Venceremos

Υπάλληλοι γραφείου (Data-Entry / BackOffice)
που εργάζονται στα κτηματογραφικά γραφεία Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: