Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Παρεμβάσεις σε καταστήματα της WIND στην Θεσσαλονίκη


Με παρεμβάσεις σε 6 καταστήματα της Wind στην Θεσσαλονίκη, ιδιόκτητα και franchising (όπου τα πρώην στελέχη και νυν ιδιοκτήτες των franchise μαγαζιών ενοχλήθηκαν εμφανώς), συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκλησης της απόλυσης της Όλγας Κολιούση και πρόωθησης των αιτημάτων των εργαζομένων της Wind.
Η Όλγα είναι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου, η απόλυση της είναι παράνομη (βάση του νόμου για την συνδικαλιστική προστασία) αλλά η διοίκηση της Wind δεν...πτοείται. Είναι ολοφάνερο πως η μόνη προστασία του εργαζόμενου (ακόμα και αν είναι συνδικαλιστής) είναι η ταξική δράση, η εργατική αλληλεγγύη. Ακολουθεί το ενημερωτικό κείμενο που μοιραζόταν στις παρεμβάσεις.ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ANTIΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ WIND

Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι, Νέοι της Θεσσαλονίκης,

Η Διοίκηση της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας WIND απέλυσε στις 6 Αυγούστου 2009 το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιχειρησιακού Σωματείου των Εργαζόμενων στην WIND, ΄Ολγα Κολιούση.

Η απόλυση είναι συνδικαλιστική δίωξη, γιατί είναι απέναντι σε εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. Σωματείου, που προστατεύεται από την νομοθεσία. Γιατί έγινε λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη πανελλαδική απεργία που κάναμε στις 14 Ιουλίου, κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η Διοίκηση της WIND, για να περιορίσει τη συμμετοχή των συναδέλφων μας και τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας.

Η απόλυση είναι προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των εργαζομένων και του Σωματείου μας, που υπερασπίζεται το δικαίωμα των συναδέλφων στην εργασία. Δικαίωμα που η Διοίκηση της WIND εδώ και αρκετό διάστημα έχει βάλει στο στόχαστρο.

=> Τον τελευταίο χρόνο έχουν πουληθεί καταστήματα σε ιδιώτες (φραντσάιζ) και δεκάδες συνάδελφοί μας καταδικάστηκαν στην ανεργία ή έχασαν την κάλυψη και τα δικαιώματα της συλλογικής μας σύμβασης.

=> Πρόσφατα πουλήθηκε σε εργολάβους το τμήμα της υπηρεσίας καταλόγου, με τα ίδια αποτελέσματα.

=> Απολύονται συνάδελφοί μας με το εφεύρημα της «κακής αξιολόγησης» και μπαίνουν σε ομηρία στις διαθέσεις των διευθυντών, με τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και την 4ωρη εργασία.

=> Η διοίκηση μας περιέκοψε διατακτικές τροφής (κουπόνια) ύψους 50 € το μήνα, μειώνοντας δραματικά το εισόδημά μας.

=> Μετά απ’ αυτό, μας περιγελά προτείνοντας θρασύτατα «αυξήσεις»-ψίχουλα 1%.

Στον αντίποδα, τα μεγαλοστελέχη της παίρνουν μισθούς και μπόνους μερικών χιλιάδων €, απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια όπως πανάκριβα αυτοκίνητα, δωρεάν καύσιμα και κάρτες αγορών. Κορυφαίο στέλεχος έλαβε μπόνους για την πώληση από την ΤΙΜ στην WIND 50 εκατομμύρια €, δηλαδή τους μισθούς ενός έτους όλων των εργαζομένων της WIND!

Για όλους αυτούς τους λόγους, αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς την κρίση που δεν δημιουργήσαμε. Γι’ αυτό απαντήσαμε με την απεργία στις 14 Ιουλίου.

Η Διοίκηση της WIND, τρομοκρατημένη από την επιτυχία της απεργίας, απέλυσε το μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας, πιστεύοντας πως θα ανακόψει την δράση μας και θα της αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο να απολύει και να κάνει τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, αγνοώντας τις Επιχειρησιακές Συλλ. Συμβάσεις Εργασίας.

Στην εκδικητική, τρομοκρατική, αντι-συνδικαλιστική και αλαζονική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Διοίκηση της WIND, θα αντιπαραθέσουμε νέους, πιο ενωτικούς, δυναμικούς και αποφασιστικούς αγώνες. Μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε από δεκάδες σωματεία, συλλογικότητες, συνδικαλιστές, εργαζόμενους θα επιβάλλουμε την ανάκληση της απόλυσης.

Το σωματείο μας και η Επιτροπή Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσουμε πολλές ενέργειες σε όλη την Ελλάδα. Οι δραστηριότητες που έχει αποφασίσει το Σωματείο μας είναι οι ακόλουθες:

Πέμπτη 20/8: Περιοδεία στο κέντρο της Αθήνας, ενημέρωση των κατοίκων

Τρίτη 25/8: Παράσταση συνδικαλιστών στα κεντρικά γραφεία της WIND από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την ανάκληση της απόλυσης».

Πέμπτη 27/8 και Παρασκευή 28/8, Θεσσαλονίκη: περιοδεία-ενημέρωση στα καταστήματα της WIND

Παρασκευή 28/8 το απόγευμα και Σάββατο 29/8 το πρωί: νέα περιοδεία στα καταστήματα της WIND στο κέντρο της Αθήνας και ενημέρωση των κατοίκων

Πέμπτη 3/9: 24ωρη Πανελλαδική απεργία και περιφρούρηση της

Λαέ της Θεσσαλονίκης, ζητάμε την αλληλεγγύη σου. Πίσω από την λαμπερή βιτρίνα της κινητής τηλεφωνίας κρύβονται τα ίδια προβλήματα, η ίδια εκμετάλλευση και εργοδοτική τρομοκρατία που αντιμετωπίζεις κι εσύ. Βοήθησε τον αγώνα μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

“Βομβαρδίστε” με μηνύματα διαμαρτυρίας και καταγγελίες την WIND
στο φαξ: 210 61 06 497
και μέσω της ιστοσελίδας: https://www.wind.com.gr/pages.fds?langID=1&pageid=419


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην WIND
http://www.pasetim.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: