Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η γραφειοκρατία των ΔΕΚΟ νο2

Σε παλιότερη ανάρτηση (http://rizospastes.blogspot.com/2009/05/blog-post_12.html)
έχει αναφερθεί το ζήτημα της απίστευτης γραφειοκρατίας των ΔΕΚΟ.

Ακολουθεί μια ανακοίνωση από την παράταξη του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ για το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όπου ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ κυριάρχησαν πλήρως.

Αν και το ΠΑΜΕ κάνει τα ίδια και χειρότερα σε σωματεία που έχει πλειοψηφία, η ανακοίνωση αναδεικνύει το κωλοχανείο της ΓΕΝΟΠ...



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ - ΠΑΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 15-16-17 Γενάρη πραγματοποιείται το 33ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ.

ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΑΡΑΖΕΙ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Μέχρι σήμερα παρά την απόφαση του ΔΣ και αγνοώντας την επιστολή των εκλεγμένων της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή για να ελέγξει τους αντιπροσώπους από τα σωματεία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η γνησιότητα του Συνεδρίου οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ σφυρίζουν αδιάφορα.

Στο Συνέδριο θα γίνει σε μεγάλη έκταση νόθευσης της πραγματικής θέλησης των εργαζόμενων. Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν ψηφίσει 2, 3 και σε ορισμένες περιπτώσεις και σε 4 διαφορετικά σωματεία για εκλογή αντιπροσώπων κατά παράβαση και αυτού του Νόμου1264.

Θα πάρουν μέρος 293 αντιπρόσωποι, που αντιπροσωπεύουν 22.000 ψηφίσαντα μέλη, την στιγμή που από το προηγούμενο εκλογικό συνέδριο τα μέλη της ΓΕΝΟΠ δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 22,000 (Δεκέμβρης 2007 – 21731 και σήμερα τα σωματεία μέλη της ΓΕΝΟΠ έχουν εγγεγραμμένα μέλη 20.363 Μείωση των εργαζόμενων λόγω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος των προσλήψεων. )

Η συμμετοχή στις εκλογές των σωματείων όπως φαίνεται από τα πρακτικά των αρχαιρεσιών στα μεγάλα σωματεία που καθορίζουν και το 90% των Συνέδρων δεν ξεπέρασε το 80%

Οι σύνεδροι δεν μπορούν να ξεπεράσουν στην καλλίτερη περίπτωση τους 255 δηλαδή οι νόθοι Σύνεδροι κυμαίνονται 35-40 μεγαλύτερη νοθεία από κάθε άλλη φορά. Τους Συνέδρους αυτούς καρπώνονται αναλογικά ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά

  • Στην ΕΤΕ/ΔΕΗ. η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, 300 εργαζόμενους που δεν ψήφισαν για αντιπροσώπους ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με τα πρακτικά των Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών, τους μέτρησαν στους ψηφίσαντες και μοιράστηκαν από κοινού 4 αντιπροσώπους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ.
  • Επίσης παρατηρήθηκαν φαινόμενα σε μονοπαραταξιακά σωματεία π.χ ΠΑΣΥΠ να ψηφίζει το 100% των εγγεγραμμένων μελών.
  • Το σωματείο ΕΝΩΣΗ στην Πτολεμαΐδα που πριν λίγα χρόνια είχαν πάρει απόφαση να το διαλύσουν και που έκανε εκλογές σήμερα εμφανίζεται με 11αντιπροσώπους (περίπου 800ψηφίασντες).
  • Ο ΠΑΣΕΒ 3 χρόνια έχει από 120-150 μέλη και έκανε εκλογές το ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2009 εμφανίζοντας 450 ψηφίσαντες (Μονοπαραταξιακό της ΠΑΣΚΕ)

Διπλοψηφίες παρατηρούνται σε όλους σχεδόν τους συλλόγους - σωματεία και δίνουν μια πλασματική εικόνα.

Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, για διαφάνεια, οργανωτικά συνέδρια είναι για να κρύβουν την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους.

Την ίδια στιγμή που κάνουν σε τέτοια έκταση νοθεία αρνούνται να γράψουν στην ΓΕΝΟΠ κλαδικά σωματεία (Σ.Ε.Ε.Ν., «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ») γιατί έχουν στις τάξεις τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ μέσω εργολάβων, εκτάκτους, νοικιασμένους δηλαδή εργαζόμενους με μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις. Εκτός των άλλων η στάση της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ είναι προσφορά στην εργοδοσία για να εντείνει την εκμετάλλευση τους.

Οι εργαζόμενοι με την πείρα που έχουν αποκτήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ, για το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στην κρίσιμη για τους εργαζόμενους περίοδο το κομβικό ζήτημα είναι αν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ θα εξακολουθεί να κινείται στην τροχιά της κοινωνικής συναίνεσης, της αποδοχής των κυρίαρχων στόχων που καθορίζουν η Ε.Ε, οι κυβερνήσεις και τα μονοπώλια ή θα έρθει σε ρήξη με αυτές τις πολιτικές.

Αν διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που αναδεικνύονται χωρίς να αναφέρει τις αιτίες, την πολιτική που τα γεννά ή αν θα αντιτάξει στόχους πάλης που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζόμενων και που δεν χωρούν στην ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, αλλά προϋποθέτουν την ανατροπή τους.

Οι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί δεν επιτρέπουν αισιοδοξία ότι μπορεί οι αποφάσεις του συνεδρίου να σημάνουν συναγερμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΑΔ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κινήθηκαν στο δρόμο της συναίνεσης. Δεν αμφισβήτησαν καμιά στρατηγική επιλογή ( ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Σ.Σ.Ε.) ακόμη και όταν έπαιρναν αποφάσεις για αγώνες.

Την λύση μπορούν να την δώσουν οι εργαζόμενοι με την παρέμβαση τους για την αλλαγή των συσχετισμών, παίρνοντας οι ίδιοι την τύχη στα χέρια τους συμπορευόμενοι στους αγώνες με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές.

Να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο που παίζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ, και να τους ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ

Γενάρης 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: