Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ντού από παντού: 3 κινήσεις για να μην την φάμε!

Ο κύβος ερίφθη.

Το μούδιασμα αρχίζει να ξεπερνιέται δειλά δειλά.

Οι σημερινές δράσεις και πορείες έχουν κόσμο, παλμό, ενώ έχουμε και άμεσες δράσεις (καταλήψεις).

Από εδώ και πέρα:

1) Ο πολιτικοποιημένος κόσμος, ο κόσμος της αριστεράς και της αντιεξουσίας, πρέπει να είναι στον δρόμο και κυρίως σε ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ π.χ. καταλήψεις κτιρίων, μμε, μπλοκαρίσματα δρόμων κτλ.

2) Όλες οι δυνάμεις μας στους χώρους πρέπει να πέσουν στο να παρθούν απεργίες στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα του δημοσίου όπως αύριο (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΔΕΚΟ γενικά, καθηγητές-δάσκαλοι κτλ., ΟΤΑ). Ο κόσμος στο δημόσιο ξεπερνά τώρα δειλά το μούδιασμα, έχει μια εμπειρία από απεργία-διαδήλωση-κατάληψη-αγώνα, και αν μπει στο παιχνίδι μπορεί να μπλοκάρει σημαντικούς τομείς της παραγωγής. Ακόμα, το ΠΑΜΕ που έχει αναφορά και σε κάποια σωματεία του ιδιωτικού τομέα σηκώνει το γάντι και αυτό είναι σημαντικό. Όμως μη γελιόμαστε. Η αναφορά του είναι φορμαλιστική, όπως της ΓΣΕΕ. Δηλαδή έχει τη σφραγίδα του σωματείου οικοδόμων αλλά λίγοι οικοδόμοι συσπειρώνονται. Το να κηρύττει απεργία λοιπόν είναι σημαντικό αλλά όχι καταλυτικό.

3) Πρέπει να υπάρξει πίεση σε ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικά στελέχη της σοσιαλδημοκρατίας. Να σπάσει η σοσιαλδημοκρατία. Ήδη σήμερα βγήκε ένα ρεύμα πασόκων συνδικαλιστών κόντρα στον Παναγόπουλο και την κοινωνική ειρήνη. Η πίεση μπορεί να φέρει π.χ. γεγονότα όπως γενική απεργία την άλλη βδομάδα. Και αυτό ΙΣΩΣ ΩΘΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΠΟΥ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ Η ΓΣΕΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.
Αυτός ο κόσμος δεν έχει να αντιμετωπίσει τον φόβο των φορολογικών ή δημοσιονομικών μέτρων, αλλά το φόβο των απολύσεων, της ανεργίας, που ήδη τον έχει καθηλώσει.
Θα τον ξεπεράσει;

Μόνο με αυτούς τους 3 όρους που δημιουργούν συνθήκες γενικού ξεσηκωμού θα μπει στο παιχνίδι ο κόσμος του ιδιωτικού τομέα.

Αυτός ο κόσμος μπορεί να στηρίξει συλλαλητήρια, διαδηλώσεις κτλ. και θα είναι τεράστιο βήμα αν συμμετάσχει σε απεργίες. Αν το κάνει, θα αλλάξουν πολλά. Και αν το κάνει θα το κάνει, και γιατί θα επηρεαστεί από 3 παραπάνω όρους, αλλά κυρίως, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ Η (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ) ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ.

Αυτή θα είναι ιστορική κίνηση, μοναδική,
όπως όταν οι μάζες μπήκαν στην ιστορία του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού το 1909 (κίνημα στο Γουδί που άνοιξε το δρόμο για το σύγχρονο αστικό καθεστώς).

Για να δούμε....

2 σχόλια:

bhoy είπε...

Έχεις κάποιο σύνδεσμο ώστε να μας παραπέμψεις στο κείμενο των διαφωνούντων της ΠΑΣΚΕ;Το θεωρώ σημαντικό κι εγώ- στον χώρο που εργάζομαι ένα τέτοιο σωματείο παίζει μπάλα,πρέπει να υπάρξει ρήγμα στην σοσιαλοδημοκρατική υπαλληλία[sic!].

Kαλή Συνέχεια,η αρθογραφία σου εμπνέει και δίνει κουράγιο!

Ριζοσπαστικός Προβληματισμός είπε...

bhoy η ενημέρωση είναι από μέλος που ήταν μέσα στην ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση...

ευχαριστώ για τις προσθήκες σου στην ανάρτηση που αφορά τους 18 διανοούμενους και την απόλυση Παλαιστίδη, δεν χρειάζεται να τα προσθέσω στην ανάρτηση αφού βρίσκονται ήδη ως σχόλιο...