Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Κάτι διαφορετικό στην απεργία της 13ης Φλεβάρη






Η απεργία είχε πεσμένη συμμετοχή σε σχέση με τη 12η Δεκέμβρη (10-20% κάτω στο δημόσιο) και σαφώς μικρότερη στον ιδιωτικό (αν και ο ΣΒΒΕ ανέφερε 30% στα εργοστάσια).



Ήταν όμως μια αξιοπρεπής απεργία. Στην πορεία συμμετείχε ο μισός κόσμος ή και λιγότερος σε σχέση με το Δεκέμβρη (8-10 χιλιάδες διαδηλωτές μαζί με το ΠΑΜΕ).



Το κλίμα ήταν μουδιασμένο αλλά μια ομάδα νεαρών έκανε αυτό που ίσως θα έπρεπε να κάνουμε όλοι. Παρουσιάζουμε την αναδημοσίευση από το http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=829141


και επιβεβαιώνουμε ότι είναι αλήθεια όσα έγιναν (δείτε και τη φώτο)


Ανταπόκριση
από τα κλεισιματα μαγαζιων από μια πρωτοβουλία επισφαλών στην θεσσαλονίκη

από @ 11:56πμ, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008(Τροποποιήθηκε 12:40μμ, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008)

μια πρωτοβουλία κόσμου ενάντια στην ελαστική εργασία, την επισφάλεια τη μισθωτή σκλαβιά.

κατα τη διαρκεια της πορείας για το ασφαλιστικό στη Θεσσαλονίκη μια πρωτοβουλία ενάντια στην επισφάλεια πήρε την πρωτοβουλία κινούμενη μέσα από τα διάφορα απεργιακά μπλοκ να παρέμβει στα ανοιχτά εργαστήρια επισφαλούς εργασίας. Με μια προσέγγιση που αναγνωρίζει τις πορείες για το ασφαλιστικό ως μια ανοιχτή (στο βαθμό που εκτυλίσσεται στο δρόμο και όχι στα συνδικαλιστικά γραφεία) κοινωνική διεργασία αποφασίσαμε να στοχεύσουμε σε καταστήματα όπου οι επισφαλής συνθήκες βασιλεύουν. με τη στήριξη συντρόφων αποφασίσαμε να μην σχηματίσουμε ένα μπλοκ όπου η πολιτική μας ταυτότητα θα μας επικαθορίζει τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε μορφή. μπλοκάραμε τη λειτουργία ενός everest, 2, goodys, 3 zara, 1 benetton, 1 marks&spencer, το φωκα, τα nottos galleries. κολλούσαμε στρατσα στις βιτρίνες και γράφονταν σπρέυ ενώ με τη χρήση φυσικών χημικών αερίων αναγκάζαμε τους πελάτες των καταστημάτων (αρχικά) και του υπαλλήλους στη συνέχεια προσωρινά τουλάχιστον να τα εγκαταλείψουν.

μερικά συνθήματα που δείχνουν και το περιεχόμενο της κινούμενης παρέμβασης ήταν τα παρακάτω.

ελαστικα ωράρια και μαυρη εργασία να ποια είναι η τρομοκρατια

το ασφαλιστικο δε λυνετε με νομους ή μια ζωή στο κατεργο ή μια ζωή στους δρόμους
η εθνικη ενοτητα φουντώνει ο εργατης λαστιχο τεντωνει

οποιος τον αγωνα δεν εχει μοιραστει θα μοιραστει την ηττα

το αριστερο μου αφεντικο πατινι με εχει κανει και υστερα μου λεει πως φταιν οι αμερικανοι.

τρομοκρατια ειναι η μισθωτη σκλαβιά καμμιά ειρηνη με τα αφεντικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: