Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Τρομοκρατία στην Wind

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)

Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή μας την προηγούμενη εβδομάδα, το σωματείο πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 31/7 στα κεντρικά κτήρια της εταιρίας μαζί με το ΣΕΤΗΠ προς την διοίκηση της εταιρίας, με αιτήματα:

--Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους 7ωρο 5μερο 35ωρο
--Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών και της συνδικαλιστικής δράσης.
--Την άμεση ανάκληση της τρομοκρατικής και καταχρηστικής απόλυσης της συναδέλφισσας Κατερίνας Τζίμα μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ

Η διοίκηση της εταιρίας, μέσω του εκπροσώπου της, Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού, αν και είχε ενημερωθεί αρκετά νωρίτερα για το αίτημα της συνάντησης με ξεχωριστά από τα δύο σωματεία έγγραφα, την απαξίωσε και δεν δέχτηκε να κάνει κοινή συζήτηση για το θέμα με το σωματείο μας και το ΣΕΤΗΠ. Κατά την παραμονή τους δε, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΣΕΤΗΠ αντιμετωπίστηκαν σαν «τρομοκρατικά στοιχεία», αφού ενώ ζήτησαν κάρτες επισκέπτη δίνοντας τα στοιχεία τους, τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο κτήριο Α επιστρατεύοντας μάλιστα τους υπαλλήλους security της εταιρίας. Μετά από 20 λεπτά αναμονής ο κ διευθυντής εδέησε να προσέλθει στον ισόγειο χώρο του κτηρίου Α (με την τσάντα στο χέρι έτοιμος να φύγει) για να μας ανακοινώσει ότι δεν έχει να πει τίποτα μαζί μας και να εκτοξεύσει κατηγορίες και απειλές για τον τρόπο που μπήκαν μέσα στο κτήριο οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΗΠ, προσπαθώντας τόσο να τρομοκρατήσει όσο και να απαξιώσει το αναφαίρετο δικαίωμα εκλεγμένων συνδικαλιστών να του παραθέσουν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η τρομοκρατική διάθεση της διοίκησης με σύμμαχο το τμήμα ασφάλειας της εταιρίας συνεχίστηκε, όταν την Τετάρτη 5/8 τα μέλη του ΔΣ του σωματείου μας δέχτηκαν προσωπική επιστολή η οποία αναφέρει ότι παραβίασαν τις πολιτικές ασφάλειας της εταιρίας και οδήγησαν άγνωστα άτομα μέσα στο κτήριο με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν τα γραφεία της εταιρίας.

Τους απαντάμε λοιπόν ότι, τα «έπιπλα» της εταιρίας δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο από τέτοιου είδους αγνώστους. Τον κίνδυνο τον διατρέχουν καθημερινά αυτοί που εργάζονται πίσω από τα «έπιπλα» από τις διοικήσεις που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές. Εδώ είναι και οι ουσιαστικές διαφορές μας, αυτοί ενδιαφέρονται για τα άψυχα ενώ εμείς για τα έμψυχα.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω ενέργειες της διοίκησης της εταιρίας και την άρνησή της να εφαρμόσει τους Συνταγματικά κατοχυρωμένους νόμους και αρχές περί συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, με την παρεμπόδισή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και την άρνησή της να κάνει κοινή συζήτηση με το επιχειρησιακό σωματείο και τα νομίμως εκλεγμένα συνδικαλιστικά μέλη του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ.

Καταγγέλλουμε το αρμόδιο τμήμα της εταιρίας που με την ανοχή της διοίκησης προέβηκε σε επιδόσεις προειδοποιητικών και απειλητικών επιστολών, με απώτερο σκοπό να κάμψουν την δράση του επιχειρησιακού Σωματείου.

Ζητάμε από την διοίκηση να επαναπροσδιορίσει την στάση της και να αποδεχτεί το αίτημα για κοινή συνάντηση του επιχειρησιακού μας σωματείου και του ΣΕΤΗΠ, γύρω από τα κοινά θέματα που απασχολούν και τα δύο σωματεία.


Εχθές το απόγευμα με αιφνιδιαστικό τρόπο η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να απολύσει την συνάδελφο και μέλος του ΔΣ του σωματείου μας Κολιούση Όλγα. Η ενημέρωση της συναδέλφου έγινε μέσω δικαστικού επιμελητή στο σπίτι της. Οι λόγοι απόλυσης αν και δεν αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο, προδιαγράφονται από την συνδικαλιστική δράση της.

Όπως και παλιότερα, η διοίκηση της εταιρίας με έμμεσο ή άμεσο τρόπο στρέφεται ενάντια στο σωματείο και στο ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα – ενάντια σε αυτούς που τολμούν και υπερασπίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Καθίσταται δε, στην κορυφή εκείνων των εταιριών που δεν σέβονται τους νόμους, και που κατά συρροή τρομοκρατούν και εκβιάζουν με τόσο εμφανή τρόπο.

Καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρίας μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στο σύνολό τους να καταδικάσουν στις συνειδήσεις τους αυτές τις πρακτικές.
Καλούμε τον έντυπο και μη τύπο να καταδικάσει την τρομοκρατική αυτή επίθεση που στο σύνολό της προσβάλλει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε όλο τον συνδικαλιστικό χώρο να καταδικάσει και αυτό τις ενέργειες αυτές, συμπαραστεκόμενοι στις επόμενες αγωνιστικές δράσεις του σωματείου.

Το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα θα οργανωθούν και οι συγκεκριμένες αντιδράσεις από το σωματείο και από το γενικότερο συνδικαλιστικό κίνημα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου.

Τέλος, καλούμε την διοίκηση της εταιρίας να πάρει άμεσα πίσω την απόφασή της και να επαναπροσλάβει την εργαζόμενη.



Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: