Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

No dial zone

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα

no dial zone”


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Από τα τέλη καλοκαιριού η διοίκηση της εταιρίας Teleperformance, εκμεταλλευόμενη το σκοτεινό εργασιακό καθεστώς – ακραίας “ελαστικοποίησης” - που έχει επιβάλει στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενών της, προέβη σε δεκάδες απολύσεις, είτε μέσω της καταγγελίας συμβάσεων αορίστου χρόνου, είτε μέσω της μη ανανέωσης συμβάσεων ορισμένου. Παράλληλα έχει εξαπολύσει ένα όργιο τρομοκρατίας με απειλές για αύξηση της παραγωγικότητας, υποχρεωτικές υπερωρίες, κλήσεις σε απολογία με πειθαρχικές κυρώσεις ενώ τοποθέτησε και μπάρες ασφαλείας για τον έλεγχο των προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων.


Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν δύο μαζικές παρεμβάσεις στην Teleperformance, τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή βάρδια εργασίας. Τις παρεμβάσεις οργάνωσε η πρωτοβουλίας εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα “no dial zοne”, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες. Καταγγέλθηκε η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις καλώντας τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να οργανωθούν στο χώρο δουλειάς.


Χαιρετίζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων ΤΙΜ (Wind), των Συμβασιούχων Τηλεφωνητών ΟΤΕ, το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, καθώς και τις συλλογικότες Επιτροπή Κατοίκων Καλλιθέας ενάντια στα Νέα Μέτρα, Ταξική Πορεία, Δικαίωμα, Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων και Ανέργων, για τη στήριξη που παρέχουν στην προσπάθειά μας.


Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις και την επισφάλεια. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 12 Οκτώβρη, 18:30 στα Προπύλαια που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία.


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Τετάρτη 6 Οκτώβρη 2010


Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα Τηλεφωνικά Κέντρα “no dial zone”

e-mail: nodial@espiv.net



Δεν υπάρχουν σχόλια: