Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Υπουργείο Απασχόλησης για τις απολύσεις στη φαρμακοβιομηχανία DEMO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα στις 25 Ιουνίου 2008 μετά από πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, εργατικών σχημάτων και αλληλέγγυων εργαζόμενων στην απολυμένη συναδέλφισσα Κωνσταντοπούλου Φωτεινή από την φαρμακοβιομηχανία DEMO, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Απασχόλησης.

Η εργοδοσία της φαρμακοβιομηχανίας DEMO, όχι μόνο δεν ανακάλεσε την άδικη και εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας, αλλά προχώρησε και σε δεύτερη απόλυση εργαζόμενης που συμπαραστάθηκε στην απολυμένη. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι στο κίνδυνο ατυχημάτων μέσα στο χώρο δουλειάς. Δύο σοβαρά ατυχήματα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες στην DEMO.

Έγινε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Κοντό.
Η τοποθέτησή του ήταν ότι, το Υπουργείο εξάντλησε όλα τα θεσμικά μέτρα στα πλαίσια του «δημοκρατικού συστήματος», αλλά από κει και πέρα δεν μπορούν να παρέμβουν με άλλο τρόπο εκτός των υπηρεσιών ελέγχου και τηλεφωνικής επικοινωνίας με την εταιρεία για εκ νέου συστάσεις». Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι το υπουργείο σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου όχι μόνο επιλέγει να κρατά τις αποστάσεις του από το πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά αφήνει ανενόχλητους τους εργοδότες να συνεχίζουν την τρομοκρατική πολιτική τους μέσα στους χώρους δουλειάς. Ενώ οι απεργίες με διαδικασίες εξπρές βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές και ποινικοποιούνται, δεν υπάρχει αυτεπάγγελτη δίωξη για τους εργοδότες που με καταχρηστικές και εκδικητικές απολύσεις καταστρατηγούν κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων ακόμη και για τα πιο στοιχειώδη και νόμιμα. Αναγκάζουν τους εργαζόμενους να καταφύγουν σε δικαστικούς αγώνες για να βρουν το δίκιο τους. Στην ουσία τους αναγκάζουν να παραιτηθούν από το δικαίωμα στην εργασία.

Για μας είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους.
Επειδή η δημοκρατία σταματά στις πύλες των εργοστασίων και η ασυδοσία των εργοδοτών έχει ξεπεράσει κάθε όριο, θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία από το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Ζητάμε την αμέριστη συμπαράσταση και δράση των εργαζόμενων, πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων για την ανάκληση των απολύσεων, για να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία, για συνθήκες ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Πανελλήνιο Σωματείο εργαζόμενων στη WIND
Σωματείο εργαζόμενων στην ACS
Σύλλογος Συμβασιούχων στα ΕΛΤΑ
Σωματείο Εργαζομένων στα «Ελληνικά Γράμματα»
Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας
Σωματείο Εργαζομένων RILKEN-HELKEL
Σύλλογος υπαλλήλων Βιβλίου – Xάρτου Αττικής
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων
Αλληλέγγυοι - αλληλέγγυες

Δεν υπάρχουν σχόλια: