Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Πετυχημένη απεργία στη WIND

Πετυχημένη ήταν η χθεσινή απεργία στη WIND. Η επιτυχία οφείλεται, και στην αγωνιστική στάση του σωματείου και των εργαζομένων της WIND, αλλά και στο πλατύ κλίμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και 60 άτομα βρέθηκαν στην περιφρούρηση των εγκαταστάσεων της Wind στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης το πρωί της απεργίας, ενώ στην Αθήνα αποκλείστηκαν για πρώτη φορά τα κτίρια της διοίκησης στο Μαρούσι, πέρα από το τηλεφωνικό και τεχνικό κέντρο της Λ.Καβάλας. Μάλιστα ο κόσμος που συμμετείχε στους αποκλεισμούς στην Αθήνα ξεπέρασε τα 150 άτομα, και σε αυτόν συνδράμαν άλλα 150 άτομα του ΠΑΜΕ. Συνολικά, το εργατικό κίνημα έδωσε μια γερή απάντηση στην εταιρεία, που το απόγευμα αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση της Όλγας Κολιούση (μέλους του Δ.Σ. του επιχειρησιακού Σωματείου στη Wind και στέλεχος του ΠΑΜΕ).

Μια μάχη κερδήθηκε, οι επόμενες είναι μπροστά, όλοι και όλες στην ΔΕΘ αύριο!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στη WIND.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επαναπροσλήφθηκε η συνάδελφος Όλγα Κολιούση
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι,
η διοίκηση της WIND δέχτηκε την επαναπρόσληψη της συναδέλφου Όλγας Κολιούση, σε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου μας, το απόγευμα της 3 Σεπτεμβρίου, μέρα της 24ωρης πανελλαδικής μας απεργίας. Από το πρωί της Παρασκευής 4/9, η συνάδελφος επιστρέφει στη δουλειά της.

Είναι μια μεγάλη νίκη του Σωματείου μας και του πλατιού κινήματος που οργανώθηκε γύρω από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, με δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες συναδέλφους από πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς, που μας συμπαραστάθηκαν με ανιδιοτέλεια και συναδελφική αυτοθυσία.

Τώρα πια φαίνεται ότι οι απολύσεις δεν είναι «θεϊκή κατάρα» για να τις υπομένουμε μοιρολατρικά. Ότι η αυθαιρεσία και αλαζονεία των εργοδοτών δεν είναι ανίκητη. Όχι μόνο επειδή υπάρχει εργατική νομοθεσία, αλλά κυρίως όταν στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στη δική μας ενότητα και αλληλεγγύη. Όταν δεν παρακαλάμε για τα αιτήματά μας, αλλά τα διεκδικούμε αγωνιστικά και αποφασιστικά.

Η πρωτοφανής και καθολική επιτυχία της απεργίας δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά από την κλιμάκωση της δράσης και της δουλειάς του Σωματείου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης (παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ.). Για πρώτη φορά «νέκρωσε» όλη η εταιρία, πράγμα που στηρίχτηκε πάνω απ’ όλα σε όλους τους συναδέλφους που απήργησαν, που στήριξαν -ο καθένας με τον τρόπο του- τις απεργιακές συγκεντρώσεις, που είδαν την ουσία της κινητοποίησης και όχι την προσωρινή «αναστάτωση».

Αυτή η επιτυχία ανοίγει δρόμους για την αποτελεσματική υπεράσπιση κάθε απολυμένου συναδέλφου, ανεξάρτητα αν είναι μέλος του ΔΣ ή όχι. Για την καλύτερη διεκδίκηση των αιτημάτων μας: επαναφορά των κουπονιών, υπογραφή ΕΣΣΕ με 100 ευρώ αύξηση για όλους, μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Για διασφάλιση των θέσεων και σχέσεων εργασίας, ενάντια σε φραντσάιζ, υπεργολαβίες κλπ., αλλά και με τις απειλές που διαγράφει για όλους μας ο δανεισμός της εταιρίας.

Αυτή τη νίκη πρέπει να την ολοκληρώσουμε: ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ «ΑΠΕΡΓΙΑ». Να μην επιτρέψουμε κανένα αποπροσανατολισμό της συζήτησης, για να δηλώσουμε δήθεν «παρεμπόδιση». Αυτό επιτρέπει σε κάθε είδους «καλοθελητές» να ακυρώνουν το απεργιακό δικαίωμα, τις αποφάσεις που παίρνουμε συλλογικά με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, όπου όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να τοποθετηθούν. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!

- ΑΣΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

- ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟ
ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ «ΑΠΕΡΓΙΑ»
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ,
ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Αθήνα, 03.09.2009

Tο Διοικητικό Συμβούλιο

3 σχόλια:

xamogelo είπε...

σε αυτή την κίνηση συμμετείχαν και άλλοι εκτός ΠΑΜΕ?

tou ta ram ra είπε...

@xamogelo

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1074136

Ανώνυμος είπε...

για θεσσαλονίκη δεν ξέρω, για αθηνα ομως μπορω να σου πω πως έγινε επιτροπή αλληλεγγύης που σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο της wind το οποίο και κήρυξε την απεργία (η πρώην απολυμένη συνάδελφος είναι μέλος του ΔΣ του), ήταν στην περιφρούρηση της απεργίας