Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Αγώνας σε Κέντρο Υγείας...(και δεν είναι το Ζαγκλιβέρι)...

Μετά το Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου, διεξάγεται αγώνας και στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου. Ακολουθεί γράμμα που στάλθηκε στους κατοίκους και εξηγεί την κατάσταση.


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οι γιατροί του Κ.Υ.Αιγινίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ως απαράδεκτη την απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν.Κατερίνης για μείωση των γιατρών από 3 σε 2 κατά τις εφημερίες του Κέντρου Υγείας. Η απόφαση πάρθηκε με την συναίνεση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και του Επιστημονικού Συμβουλίου χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αντιρρήσεις μας και οι πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.

Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς μέτρων που σκοπό έχουν να υποβαθμίσουν όλο και περισσότερο το Κέντρο Υγείας και γενικότερα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχής μας.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και προηγούμενες αποφάσεις, όπως:

1) Πλήρης περικοπή των εφημεριών του ιατρού μικροβιολόγου του Κ.Υ. εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
2) Ελάττωση των εφημεριών της ιατρού ακτινολόγου και κατάργηση των υπερωριών του χειριστή ακτινολογικών μηχανημάτων.
3) Μετακινήσεις κατά τους θερινούς μήνες του νοσηλευτικού προσωπικού στο Γ.Ν.Κατερίνης.
4) Συνεχής απαξίωση της επιστημονικής μας επάρκειας, ενώ παράλληλα στερείται το δικαίωμά μας στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση (περικοπή εκπαιδευτικών αδειών).
5) Αδιαφορία μπροστά στο γνωστό σε όλους πρόβλημα της ανεπαρκούς κάλυψης του Κ.Υ. με ασθενοφόρο (περίπου 24 βάρδιες το μήνα είναι ακάλυπτες όσον αφορά στο πλήρωμα ασθενοφόρου).
6) Ανεπαρκής κάλυψη του Κ.Υ. από επισκέπτες ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (έρχεται μόνο ψυχίατρος, ενώ έχει σταματήσει να έρχεται καρδιολόγος, γυναικολόγος κλπ).

Τα παραπάνω αφενός δυσκολεύουν το έργο μας, αφετέρου αυξάνουν τον κίνδυνο για την υγεία του πληθυσμού ευθύνης μας.

Μετά από γενική συνέλευση αποφασίζουμε:
· Να μην εφαρμόσουμε στην πράξη τη νέα απόφαση εξακολουθώντας να εφημερεύουμε 3 και όχι 2, παρά το γεγονός ότι θα μείνουμε απλήρωτοι, γιατί θεωρούμε ότι αυτός είναι ο ελάχιστος αριθμός για την ασφάλεια της εφημερίας.
· Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας ενάντια στην αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: