Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Νέο σωματείο σε εργολαβίες στον Βόλο

Νέο σωματείο καθαριστριών σε εργολάβους

Όλες εμείς οι καθαρίστριες που απασχολούμαστε από εργολάβους στο ΙΚΑ, το νοσοκομείο, το πανεπιστήμιο, τον ΟΣΕ, τις τράπεζες και τόσες άλλες υπηρεσίες αντιμετωπίζουμε την ίδια σκληρή πραγματικότητα από τους εργοδότες. Δουλεύουμε κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσα στα χημικά και την ορθοστασία, κάνουμε μια από τις πιο βαριές δουλειές και όμως οι λέξεις «εργατικό δικαίωμα» είναι ανύπαρκτες στον κλάδο μας.
§ Οι εργοδότες δεν μας πληρώνουν όσα προβλέπει ο νόμος.
§ Άλλα υπογράφουμε και άλλα παίρνουμε στο χέρι.
§ Σχεδόν ποτέ δεν μας δίνουν τις συμβάσεις που υπογράφουμε για να μην ξέρουμε τι δικαιούμαστε.
§ Πολλές φορές υπογράφουμε «λευκά χαρτιά» και μετά οι εργοδότες συμπληρώνουν ό,τι θέλουν. Άλλες φορές δεν υπογράφουμε τίποτα.
§ Με διάφορα κόλπα δεν μας κολλάνε τα βαρέα και ανθυγιεινά που δικαιούμαστε και πολλές φορές μας κλέβουν ακόμη και στον αριθμό των ενσήμων.
§ Δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες.
§ Δεν παίρνουμε τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούμαστε, ούτε και τα επιδόματα ή τις αυξήσεις.
§ Ζούμε συνέχεια μέσα στην αβεβαιότητα αφού οι συμβάσεις μας είναι ορισμένου χρόνου και κανένας δεν ξέρει αν αύριο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.
Και αυτό παρότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθαριότητα των υπηρεσιών. Και όταν τολμήσουμε να διαμαρτυρηθούμε η απάντηση των εργοδοτών είναι οι εκφοβισμοί, «αν μιλήσεις, θα απολυθείς», ακόμη και τα απειλητικά τηλεφωνήματα.
Και όλα αυτά για να κερδίζουν αυτοί οι κύριοι εκατομμύρια πάνω στις δικές μας πλάτες και στις πλάτες όλου του λαού. Γιατί είναι τα λεφτά όλων εμάς που δίνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στους εργολάβους για να μπορούν αυτοί πλουτίζουν.

Ως εδώ, ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια! Δεν είμαστε σκουπίδια, είμαστε άνθρωποι έχουμε δικαιώματα και αξιοπρέπεια! Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα ότι μας ανήκει!

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να οργανωθούμε και να παλέψουμε όλες μαζί! Για αυτό ιδρύσαμε σωματείο καθαριστριών σε εργολάβους στο Βόλο. Το σωματείο μπορεί να γίνει το πιο δυνατό μας όπλο αν όλες γραφτούμε σε αυτό και αν παλέψουμε σαν μια γροθιά. Μόνο τότε θα καταφέρουμε να κερδίσουμε ότι μας έχουν στερήσει.

Απαιτούμε:
Την αυστηρή τήρηση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας σε όλες τις εργολαβίες καθαριότητας
Την κατάργηση των εργολαβιών και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλες τις υπηρεσίες

Γράψου τώρα στο νέο σωματείο καθαριστριών σε εργολάβους στο Βόλο!

Πρώτη ανοιχτή συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 28 Ιουνίου
7μμ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: