Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Ενημέρωση από Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Ακολουθούν 3 διαδοχικές ανακοινώσεις από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που φανερώνουν την κατάσταση και τα διακυβεύματα που παίζονται στο ναυπηγείο. Να σημειωθεί ότι το "Νέο Κίνημα Αλλαγής" αποτελεί τη νέα, τέταρτη συνδικαλιστική παράταξη στο σωματείο Τρίαινα του Ναυπηγείου (πρωτοσυμμετείχε στις εκλογές το 2008) . Δεν έχει έδρα στο Δ.Σ. του σωματείου στο οποίο η ΠΑΣΚΕ έχει 7 έδρες, η ΔΑΚΕ 2 και το ΠΑΜΕ άλλες 2. Ιδιαίτερο "ενδιαφέρον" έχει το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης του Δ.Σ.Ανακοίνωση 1 - από μια νέα συνδικαλιστική παράταξη στα ναυπηγεία
ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/07/2009
ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 33

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα γεγονότα του τελευταίου τριμήνου ιδιαίτερα, αποδεικνύουν πόσο αναποτελεσματική και επικίνδυνη είναι η πολιτική και τακτική που ακολουθεί η διοίκηση του σωματείου μας απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της ΕΝΑΕ.
Θυμίζουμε ότι το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από τις επίμονες δικές μας πιέσεις είχε υιοθέτησει ομόφωνα ότι το στήσιμο της ΕΤΥΕ ήταν μια απάτη σε βάρος των εργαζομένων και αποδέχτηκε το αίτημα της αναγνώρισης ότι οι εργαζόμενοι στα τρένα ανήκουν κανονικά στην ΕΝΑΕ. Όμως στην πράξη η σωστή αυτή απόφαση ξεχάστηκε στο χρονοντούλαπο, την στιγμή μάλιστα που έχουμε στα χέρια μας απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει το αίτημα αυτό.
Αντίθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο με τις «διαβουλεύσεις» καλλιεργεί «λύσεις» που δεν είναι βέβαια λύσεις, όπως «επίσχεση εργασίας» στην πιο ακατάλληλη ώρα. Και κατέφυγε σε περίεργους δανεισμούς (για τους οποίους δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενημέρωση) και γενικά ενεργεί με τρόπο που αντιστρατεύεται το πραγματικό στόχο που έπρεπε να έχει ο αγώνας μας..την πληρωμή των δεδουλευμένων άμεσα από την ΕΝΑΕ.
Ιδιαίτερα το περίεργο ζήτημα του δανεισμού μαρτυράει την σχέση εξάρτησης που υπάρχει ανάμεσα στην Διοίκηση του σωματείου και την Διοίκηση της ΕΝΑΕ.

Είναι βέβαια φανερό ότι το δάνειο «παυσίπονο» των 1250€ του σωματείου προς τα μέλη του και τα όποια «έκτακτα βοηθήματα» δεν λύνουν το πρόβλημα και δίνουν την δυνατότητα στην Διοίκηση της ΕΝΑΕ να εξακολουθεί να αισθάνεται άνεση στους χειρισμούς της αφού δεν δέχεται την πραγματική πίεση των εργαζομένων που η περίσταση επιβάλει.

Πολύ αποκαλυπτική είναι η στάση που κρατάει το Διοικητικό Συμβούλιο απέναντι στις αντεργατικές ενέργειες και προτάσεις του δικηγόρου του σωματείου. Αλλά όχι μόνο αυτό. Ακόμα πιο αποκαλυπτική είναι η στάση που κράτησαν απέναντι στις ψευδείς διαβεβαιώσεις που έδινε σε εργαζόμενους του Τροχαίου Υλικού ο Γραμματέας του σωματείου Κ. Ζώγας την Δευτέρα 13/7/2009 κατά την διάρκεια ενημέρωσης εργαζομένων στα γραφεία του σωματείου. Που ενώ κρατούσε και επιδείκνυε επιστολή από τον Μέγιερ που πληροφορούσε την μη πραγματοποίηση των πληρωμών του προσωπικού, σκοπίμως διαστρέβλωνε το περιεχόμενό της εν λόγω επιστολής λέγοντας ότι τα χρήματα βρίσκονταν ήδη στην Τράπεζα. Νομίζουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν θέματα ουσίας αναφορικά με την λειτουργία των θεσμών και καθιστούν συνυπεύθυνους όσους δεν τα αποδοκιμάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Βέβαια έκαναν ότι μπορούσαν για να καλύψουν την ψεύτικη αυτή ενημέρωση χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν κανέναν. Είναι σαφές ότι για όλα αυτά δεν ευθύνεται μόνο η πλειοψηφία του Δ.Σ. αλλά όλα τα μέλη με τις ομόφωνες αποφάσεις τους.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι όλοι τους επίμονα αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με την πρόταση που είχαμε κάνει για την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ώστε σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε με ένα σχέδιο αποτελεσματικής δράσης την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων από την ΕΝΑΕ. Και τελικά εξανάγκασαν τους απλήρωτους επί τρεις μήνες συναδέλφους να εισπράξουν ένα μέρος από αυτά που δικαιούνται σε μορφή δανείου. Για μας όμως, ως Νέο Κίνημα Αλλαγής τα χρήματα αυτά είναι μέρος των δεδουλευμένων που η ΕΝΑΕ οφείλει και σωστά έκαναν οι συνάδελφοι που υπέγραψαν «με την επιφύλαξη δικαιωμάτων τους».
Γι’ αυτό δεν συμφωνήσαμε με συναδέλφους που αντιτάχθηκαν στην είσπραξη των χρημάτων παρόλο που συμφωνούμε σε όσα αναφέρει η επιστολή που στάλθηκε στο Δ.Σ. του σωματείου από δύο συναδέλφους και σωστά επισημαίνουν τον αποπροσανατολισμό από τον κύριο στόχο.
Για την σωστή ενημέρωση και αποφυγή παρερμηνειών ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
« Κύριοι,
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι δεν επιθυμώ να δανειοδοτηθώ, διότι είναι κατά την γνώμη μου απαράδεκτο το γεγονός ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος που έχει συντελεστεί έναντι των εργαζομένων της Διεύθυνσης του Τροχαίου Υλικού του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά να προσφέρει ψίχουλα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από τον κύριο στόχο που πρέπει να είναι η αναγνώριση της Εργασιακής Σχέσης από την Εργοδότρια ΕΝΑΕ, και η καταβολή όλου του ποσού των δεδουλευμένων από την Εργοδότρια ΕΝΑΕ.
Σύναψη σύμβασης μεταξύ ΕΝΑΕ και Τρίαινας , ότι το ποσό του δανείου (200.000 Ευρώ) θα επιστραφεί όταν οι Εργαζόμενοι πληρωθούν από την ΕΤΥΕ σημαίνει κατά την γνώμη μου αποδοχή από το Σωματείο της Εταιρείας φάντασμα, και αποδυνάμωση της απόφασης του Πρωτοδικείου που δικαίωσε την δεύτερη ομάδα εργαζομένων.
Ελπίζω να μείνετε αμετακίνητοι στην επίτευξη του ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟΥ που είναι η αναγνώριση της Εργασιακής σχέσης και να κατονομάσετε του εκτός του Ναυπηγείου φυσικούς αυτουργούς του συντελεσθέντος εγκλήματος .
Αντώνιος Ρεπούσης 23/7/09»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Επιτέλους πρέπει να βάλουμε τέλος οριστικό στην καταστροφική αυτή πολιτική του Δ.Σ. του σωματείου μας. Όπως έχουμε ξαναγράψει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας καμιά ουσιαστική λύση των προβλημάτων μας δεν θα δοθεί στους διαδρόμους και με «εγγυήσεις» των Υπουργείων ή στα Διευθυντικά γραφεία της εταιρείας. Μόνο με την οργανωμένη και προγραμματισμένη δυναμική δράση όλων μαζί των εργαζομένων του Ναυπηγείου μπορούμε να ανατρέψουμε όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και να επιβάλουμε σε Υπουργεία, Κυβερνήσεις και εργοδοσία τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει τώρα να απαιτήσουμε από το Δ.Σ. του σωματείου και από όλες τις παρατάξεις να προετοιμάσουν την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αμέσως με την λήξη των αδειών. Για πλήρη και ολόπλευρη ενημέρωση, δημοκρατική συζήτηση πάνω σε όλα τα προβλήματα, λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και διαμόρφωση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης.

Ως τότε, άμεσα τώρα, πρέπει να οργανωθεί από την Διοίκηση του σωματείου:
· η διαφύλαξη των υλικών από σχεδιαζόμενες υφαρπαγές των υλικών του Τροχαίου Υλικού μετά από την επίσημη απόσυρση του ενδιαφέροντος του πελάτη για άλλους συρμούς (αυτό ακριβώς δηλαδή που προβλεπόταν στον πονηρό αρχικό τους σχεδιασμό) πέραν των τριών που παραδόθηκαν. Τα υλικά αυτά είναι δικός μας ιδρώτας όπως και οι τρεις πρώτοι συρμοί που δυστυχώς παραδόθηκαν χωρίς να πληρωθούν.
· να επεξεργαστεί σχέδιο επικοινωνίας και ετοιμότητας ώστε κάθε αδειούχος εργαζόμενος του Ναυπηγείου να μπορεί να ενημερωθεί έγκαιρα και να δραστηριοποιηθεί στην περίπτωση υλοποίησης των σχεδίων κατάργησης των Επισκευών και για ότι άλλο προκύψει.
· στα πλαίσια ενημέρωσης ολόκληρου του εργατικού κινήματος και συντονισμού δράσης μαζί του, το Δ.Σ. να οργανώσει συμμετοχή αντιπροσωπευτικού αριθμού εργαζομένων από το Ναυπηγείο (τουλάχιστον 2 –3 πούλμαν) με τα σχετικά πανώ που θα προβάλουν τον αγώνα μας και τα αιτήματά μας στην ΔΕΘ στις 5 Σεπτεμβρίου.
· και επειδή γίνονται προσπάθειες να πειστούν οι εργαζόμενοι στο Τροχαίο Υλικό να βγουν σε κανονική άδεια χωρίς να έχουν πάρει το επίδομα αδείας (το οποίο έπρεπε να είχε καταβληθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου σύμφωνα με την ισχύουσα διμερή συλλογική σύμβαση εργασίας), το Δ.Σ. του σωματείου οφείλει να κάνει καθαρό ότι δεν είναι κανένας εργαζόμενος υποχρεωμένος να βγει σε άδεια χωρίς να του καταβληθεί το επίδομα άδειας.
· ακόμα, εν όψει της επικείμενης συνάντησης του Δ.Σ. του σωματείου με την ΕΝΑΕ, να αξιώσει από την εταιρεία να σεβαστεί την σύμβαση με το Ελληνικό κράτος και να ολοκληρώσει την Προγραμματική Συμφωνία 37α-ΟΣΕ (συγχρηματοδοτούμενο έργο) που θα παρέχει εργασία σε όλους τους εργαζόμενους του Τροχαίου Υλικού για δύο χρόνια. Υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα την πιθανότητα κήρυξης της ΕΝΑΕ ως έκπτωτης για το έργο αυτό.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Από όλα όσα συμβαίνουν έχει γίνει πια ολοφάνερο ότι η εξασφάλιση της δουλειάς μας , του μεροκάματου, των δικαιωμάτων μας και ολόκληρου του Ναυπηγείου είναι υπόθεση του δικού μας αγώνα, απέναντι στην κερδοσκοπική λεηλασία της κεφαλαιοκρατικής «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Ο αγώνας αυτός για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να στοχεύει όχι στον κρατικό έλεγχο του Ναυπηγείου αλλά στην εθνικοποίηση χωρίς καμιά αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο από άμεσα εκλεγμένους και ανακλητούς εκπροσώπους των εργαζομένων.

Με αγωνιστικούς συναδερφικούς χαιρετισμούς
ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Επικοινωνία:
e-mail: nka-skaramagas@hotmail.com
nka_ska@yahoo.com
Ανακοίνωση 2 - Καταγγελία από τη συνδικαλιστική παράταξη


ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 27/7/2009
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΑσκώντας το δημοκρατικό μας δικαίωμα να εκθέσουμε και να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας, για την κατάσταση που επικρατεί στο Ναυπηγείο, κυκλοφορήσαμε, σήμερα Δευτέρα 27/7/2009, την Νο. 33 ανακοίνωση του Κινήματός μας.

Κατά την διάρκεια διανομής της ανακοίνωσης μας στην κεντρική πύλη του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση και βιαιοπραγία από μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, από ορισμένα στελέχη και μέλη της ΠΑΣΚΕ και μερικούς άλλους, με σκοπό τον εκφοβισμό και την φίμωση της φωνής μας. Τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές.

Καούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την επίθεση αυτή και την βιαιοπραγία και να παλέψουμε για το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Καλούμε το Δ.Σ. του σωματείου Τρίαινα και όλες τις παρατάξεις να καταδικάσουν την πράξη αυτή.
Κοινοποίηση: ΓΣΕΕ, ΕΚΠ, ΠΟΕΜ, Εργαζόμενους


Με αγωνιστικούς συναδερφικούς χαιρετισμούς
ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Επικοινωνία:
e-mail: nka-skaramagas@hotmail.com
nka_ska@yahoo.comΑνακοίνωση 3 - απάντηση από το Δ.Σ. του Σωματείου


Σκαραμαγκάς 28/7/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες,οι

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Ναυπηγείο και να σας προετοιμάσουμε ότι προοιωνίζεται ένα θερμό Φθινόπωρο.

Οι συνάδελφοι των τρένων, παραμένουν απλήρωτοι και ο κρυπτόμενος αχυράνθρωπος Κος Meyer με συνεχή ψέματα και ενώ κορόιδεψε τους πάντες μάλλον οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση και τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Το Σωματείο μπροστά σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση πήρε πρωτοβουλία και με στάση υπεύθυνη κατάφερε σαν μία πρώτη λύση να εξασφαλίσει οικονομική ανάσα για τους εργαζόμενους του ΤΥ. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι λύθηκε το πρόβλημα. Ο στόχος είναι ένας και παραμένει ο ίδιος από την πρώτη μέρα της εκλογής αυτού του Σωματείου : Η επανένταξη των εργαζομένων του ΤΥ. στα Ναυπηγεία είναι απόφαση ομόφωνη και την στηρίζουμε σε όλες τις συναντήσεις μας.
Δεν γίνεται όμως από την μία στιγμή στη άλλη , ούτε μπορούμε με το μαγικό ραβδί να το λύσουμε αυτόματα. Γι αυτό συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή σε όλους εκείνους πού κρατούν το όπλο και είναι έτοιμοι να μας τουφεκίσουν με την πρώτη ευκαιρία. Τους λέμε ότι με κινήσεις άναρχες , βιαστικές κάνουν κακό στον εαυτό τους και τορπιλίζουν την επιθυμητή λύση. Ρίχνουν επίσης νερό στο μύλο εκείνων πού πραγματικά δημιούργησαν το πρόβλημα και θα ήθελαν να διαιωνίζεται μία άγονη, ανέφικτη και «περίεργη» αντιπαράθεση.

Τι κάναμε μέχρι τώρα..

· Με παρέμβαση του Σωματείου δημιουργήθηκε ειδικό Ταμείο Αλληλοβοηθείας και εδώ ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους του Ναυπηγείου πού με το υστέρημά τους βοηθούν άλλους συναδέλφους πού έχουν πρόβλημα. Ευχαριστούμε επίσης όλα τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους, την Νομαρχία Πειραιά , πού συνέβαλαν όλοι στην ζητούμενη βοήθεια.
· Με παρέμβασή μας στην Υφυπουργό δίνεται εντός των επόμενων ημερών επίδομα 1.000 ευρώ σε κάθε συνάδελφο του Τροχαίου Υλικού.
· Με παρέμβασή μας στην Υφυπουργό γίνεται προσπάθεια να παγώσουν δάνεια οφειλετών του Τροχαίου Υλικού προς τις Τράπεζες.
· Με παρέμβασή μας κατανόησε το πρόβλημα συνολικά η Κα Καλατζάκου και την έχουμε αυτή την στιγμή αρωγό στον στόχο μας πού είναι η επανένταξη των εργαζομένων του ΤΥ στα ΕΝΑΕ.
· Με παρέμβασή μας και με εγγυητή το Σωματείο κάναμε 3 φορές συμβολική κατάληψη στην Διοίκηση των ΕΝΑΕ και δύο 4ωρες με πορεία στην Αθήνα στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Απασχόλησης και στην Βουλή. Ταυτόχρονα ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Βουλής και όλα τα κόμματα
· Πραγματοποιήσαμε 24ωρη απεργία με ταυτόχρονη Γ.Σ. στην είσοδο του Ναυπηγείου.
· Την Παρασκευή 24/7/2009 συμμετείχε το Σωματείο σε σύσκεψη με το ΔΣ του ΟΣΕ και προσπάθησε να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από την προγραμματική συμφωνία 37 Α του ΟΣΕ.
· Την Τετάρτη 29/7/2009 θα συμμετέχει σε τριμερή ( Υπουργείο Εργασίας, Meyer, Τρίαινα) με βάση την καταβολή των δεδουλευμένων από το Μeyer στους εργαζομένους του Τροχαίου Υλικού που πέρα από τους 3 μήνες είναι και το επίδομα της άδειας

Αυτά τα βασικά και άλλα πού δεν είναι της παρούσης είναι τα μέχρι τώρα πού έχουν γίνει από το Σωματείο, για να σταματήσουν η παραπληροφόρηση και τα ψέματα από τους λίγους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, αναρχοαυτόνομους, μηδενιστές, μίζερους και κακομοίρηδες. Είναι λίγα αυτά συνάδελφοι?
Ρωτάμε τους λιβελογράφους, κιτρινιστές και την μαύρη προπαγάνδα: Τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε και δεν το κάναμε?
Δεν θέλουμε ευχαριστώ, είναι υποχρέωσή μας αλλά επιτέλους σταματήστε την μιζέρια γιατί έχετε και εσείς λερωμένη την φωλίτσα σας και αν είστε εδώ και μπορείτε να μιλάτε και αυτό σε εμάς το χρωστάτε, στο Σωματείο.
Αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή και κάνοντας όλες τις κινήσεις πού πρέπει ώστε να είστε μέλη της Τρίαινας. Επιτέλους! Λίγη τσίπα! Και στερνή μου γνώση… Καταλαβαίνουν οι γνωρίζοντες.
Και ένα τελευταίο πού το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Το σημερινό Προεδρείο , κατάφερε να ενώσει όλες τις παρατάξεις στους βασικούς στόχους, πράγμα αδύνατο ως χθες

Συναδέλφισσες, οι

Με την επιστροφή μας μετά το καλοκαίρι , μας περιμένει πραγματικός Γολγοθάς. Η εταιρεία με την πολιτική της έφερε το Ναυπηγείο σε εκρηκτική κατάσταση. Δέν ενημερώνει και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο απ όλα . Τα ίδια τα στελέχη της δεν γνωρίζουν τι μας ξημερώνει. Και ρωτάμε : Γιατί εν κρυπτώ;
· Τι γίνεται με την απόφαση της ΕΕ για τις επισκευές;
· Ποια είναι η πρόταση που η Thyssen επεξεργάσθηκε και ποια πρόταση υπέβαλε τελικά;
· Πώς πάνε οι συζητήσεις για τον νέο επενδυτή ,αγοραστή;
· Τι θέλουν να κάνουνε τελικά. Θέλουν να φύγουν, θέλουν να μείνουν και μένοντας να φύγουν; Έχουν μπερδευτεί οι πάντες
· Ποιες είναι τώρα οι σχέσεις σας με την κυβέρνηση? Ή δεν σας ενδιαφέρει πλέον? Παίζετε μόνοι σας?

Συναδέλφισσες,οι
Παρακολουθούμε όλα τα θέματα και έχουμε και εμείς τις πληροφορίες αν και η Thysssen κρατάει το στόμα της κλειστό.
Με την επιστροφή μας η πρώτη κίνηση θα είναι Γενική Συνέλευση για καθορισμό επόμενων κινήσεων με σκεπτικό τα παραπάνω ερωτήματα και οδηγό την κρίση των εργαζομένων στα ως τώρα πεπραγμένα.

Ο αγώνας μας θα είναι σκληρός και επίπονος. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, συσπειρωμένοι, ευθυγραμμισμένοι, δίπλα στο Σωματείο πού αυτήν την στιγμή είναι ο μόνος μοχλός αντίστασης και ο μόνος εγγυητής των συμφερόντων και των εργαζομένων και του Ναυπηγείου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα αντιπαλέψουμε τις διαθέσεις και τα σχέδια της Thyssen. Κάποιες φάλτσες φωνές πού πάντα θα υπάρχουν δεν μας πτοούν.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ που θα είναι και η τελική Δικαίωση.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΓΕΜΙΣΤΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ . ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ.


Για το Σωματείο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΩΓΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: