Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Σημαντικές διαδικασίες στην WIND

Πολύ σημαντική ήταν η απεργία στην Wind, προχθές Τρίτη, ενάντια στις απολύσεις. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν η μεγάλη συμμετοχή, αλλά και ο δυναμισμός στην περιφρούρηση της απεργίας.
Πέρα από τα κεντρικά της Wind στην Λ.Καβάλας στην Αθήνα, η απεργία περιφρουρήθηκε και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόμενοι της Wind -μαζί με άλλους αλληλέγγυους εργαζόμενους- βρίσκονταν στην πύλη των γραφείων από τις 7 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα!

Και αυτό μπόρεσε να συμβεί βέβαια μόνο επειδή οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Wind έχουν τη λογική να γνωστοποιηθεί και να "κυκλοφορήσει" ο αγώνας τους, να γίνει δηλαδή ζήτημα και άλλων εργαζομένων που θέλουν να τους στηρίξουν.

Από την άλλη μεριά, η διοίκηση της εταιρείας κάνει τα πάντα για να αποδυναμωθεί η συλλογικότητα του αγώνα που υπάρχει μέσα στην επιχείρηση. Οι μεθοδεύσεις πολλές. Η παρακάτω ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου είναι ενδεικτική. Καθότι διακυβεύεται έντονα ο εσωτερικός συσχετισμός δύναμης (μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων) αυτή την περίοδο, είναι πολύ σημαντικό για το εργατικό κίνημα να στηριχτούν οι επόμενες δράσεις των εργαζομένων στην Wind.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου.



ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Η διοίκηση της WIND δείχνει ότι ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την επιτυχία της απεργίας μας την Τρίτη 14 Ιουλίου και προσπαθεί να την συκοφαντήσει.

Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που είχε στηθεί την ημέρα της απεργίας, δηλαδή διευθυντές των τμημάτων, ανέλαβε πάλι δράση.

Επικεφαλής της απεργοσπασίας ήταν διευθυντές της Εξυπηρέτησης Πελατών, όπου ανήκει η Υπηρεσία Καταλόγου, η οποία σήμερα πωλείται στην «ΜΕΛΛΟΝ ΓΚΡΟΥΠ» και που η αποτροπή της πώλησης ήταν ο σημαντικότερος λόγος της απεργίας.

Αφού προσπάθησαν την ημέρα της απεργίας να βάλουν τους συναδέλφους από τις 6 το πρωί να εργαστούν στο κτήριο στην Λ. Αθηνών και δεν τους πέρασε. Αφού τους τράβαγαν από το χέρι για να τους βάλουν για δουλειά και δεν τους πέρασε. Αφού μας έκαναν μαθήματα περί «δικαιώματος στην εργασία» -που οι ίδιοι καταπατούν!- και δεν τους πέρασε. Έβαλαν χθες σε εφαρμογή σχέδιο να συκοφαντήσουν την απεργία, τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα:

Διευθυντές της Εξυπηρέτησης Πελατών ρωτούσαν έναν-έναν τους εργαζόμενους «αν συμμετείχαν στην απεργία ή παρεμποδίστηκαν από την κατάληψη του κτηρίου». Το πρόσχημα ήταν ότι το HR κλείνει τη μισθοδοσία και όσοι δηλώσουν ότι είχαν πρόθεση να εργαστούν και παρεμποδίστηκαν, θα πληρωθούν το ημερομίσθιο.

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Επιδιώκουν να μας εκφοβίσουν για ένα αναφαίρετο δικαίωμά μας, όπως είναι η απεργία, αφήνοντας να αιωρείται η στοχοποίηση και τιμωρία για τους απεργούς. Και ταυτόχρονα να μας εξαγοράσουν με δόλωμα το ημερομίσθιο.
Επιδιώκουν να διαιρέσουν τους συναδέλφους, να μας στρέψουν ενάντια στο Σωματείο και την απόφασή του να περιφρουρήσει την απεργία. Για να χτυπήσουν αυτό που όλοι καταλάβαμε ξεκάθαρα τη μέρα της απεργίας: ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενότητα και την πάλη μας μαζί με το Σωματείο, ότι μόνο με αποφασιστικούς αγώνες και όχι με παρακάλια μπορούμε να κερδίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Οι ίδιοι που σήμερα θρασύτατα και προκλητικά μας ζητούν δηλώσεις «παρεμπόδισης εργασίας», γνώριζαν την πώληση της Υπηρεσίας Καταλόγου και δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους, αλλά πολύ περισσότερο δεν έκαναν κάτι για να την αποτρέψουν. Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για το εργασιακό μας μέλλον. Είναι οι «εργαζόμενοι» που αμείβονται με παχυλούς μισθούς και στηρίζονται αποκλειστικά στην δική μας και μόνο εργασία.
Με την πίεση που ασκούν για δηλώσεις «παρεμπόδισης εργασίας» θέλουν να αλλοιώσουν το πραγματικό νούμερο των απεργών που είναι μεγάλο, να δείξουν στην Διοίκηση της WIND ότι «οι εργαζόμενοι είναι καλά παιδιά και δεν είχαν την κακή πρόθεση να απεργήσουν, αλλά το Σωματείο τους παρεμπόδισε από την εργασία» και ότι μπορούν να ελέγχουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας και να μας εξουσιάζουν.

Ας μην τους κάνουμε την χάρη.

Να δηλώσουμε όλοι απεργοί με ψηλά το κεφάλι. Ας απαντήσουμε πόσο σημαντικό είναι ένα ημερομίσθιο, μπροστά στο δικαίωμά μας να έχουμε εργασία, το οποίο διακυβεύει η Διοίκηση της WIND με την πώληση της Υπηρεσίας Καταλόγου. Αυτό το δικαίωμα υπερασπιστήκαμε με την συμμετοχή μας σ’ αυτή την απεργία.

Με την απεργία και την περιφρούρησή της, κατοχυρώσαμε επίσης μια μορφή πάλης που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, τόσο σήμερα όσο και στις ακόμα πιο δύσκολες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας. Αν επιτρέψουμε στη διοίκηση να την υπονομεύσει, τότε της δίνουμε πράσινο φως για ακόμα μεγαλύτερους εκφοβισμούς και εκβιασμούς στο μέλλον.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις ταλαντεύσεις και να βροντοφωνάξουμε πως είμαστε απεργοί και όχι «παρεμποδισμένοι».

=> Να στηρίξουμε την σημερινή μας Γενική Συνέλευση στις 5:30 μ.μ. στη Λ. Αθηνών, δίνοντας την απάντησή μας σε Διοίκηση και διευθυντές.

=> Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ματαίωση της πώλησης της Υπηρεσίας Καταλόγου και να μην χαθεί ουτε μια θέση εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: