Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Νέα από τη WIND



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι προσπάθειες δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης του Σωματείου μας από την πλευρά της διοίκησης της WIND συνεχίζεται αμείωτη.

Την Δευτέρα 6/10, μέρα της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκαναν περιοδεία ενημέρωσης στο κτήριο της WIND της Λ. Αθηνών. Αντίστοιχη περιοδεία είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3/10 στα κτήρια της WIND της Κηφισίας 66. Στην περιοδεία ενημέρωσης στη Λ. Αθηνών συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου μας Στέφανος Μάλαμας, στον οποίο τηλεφώνησε η διευθύντρια του HR κ. Βασιλάκη και απαίτησε την αποχώρησή του από το κτήριο, με την πρόφαση πως δεν είχε συνδικαλιστική άδεια αλλά ρεπό και αυτό ήταν δήθεν παράνομο. Στην Κηφισίας 66, διευθυντής του NED απαίτησε να μην συζητάνε τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου με τους εργαζόμενους.

Αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι η διοίκηση της WIND προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση του Σωματείου. Να θυμίσουμε:

- Την περσινή προσπάθεια να κηρύξει παράνομο το Σωματείο, που συνέπεσε σε εποχή αντίστοιχη με την σημερινή, δηλ. την προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το εγχείρημα της διοίκησης της σημερινής WIND -και τότε ΤΙΜ- έπεσε στο κενό, χάρη στην ενότητα και την δυναμική που δείξαμε οι εργαζόμενοι και τα μέλη του Σωματείου και στην συμπαράσταση άλλων εργαζόμενων.

- Την απόπειρα περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης του Σωματείου στα καταστήματα WIND της Θεσσαλονίκης, που εκφράστηκε με τη μήνυση του υπεύθυνου των καταστημάτων στην Βόρεια Ελλάδα Βασίλη Ζαφειράκου προς τον Στέφανο Μάλαμα, όταν ο τελευταίος σε επίσκεψη ενημέρωσης για την δραστηριότητες του Σωματείου κατήγγειλε την ανυπαρξία καθισμάτων ανάπαυσης.

- Την συγκάλυψη της συμπεριφοράς του Βασίλη Ζαφειράκου από την διοίκηση της WIND, που χαρακτήρισε το γεγονός σαν «προσωπική αντιδικία», στις επανειλλημένες συναντήσεις με το Δ.Σ. του Σωματείου μας και στην σχετική καταγγελία της Γενικής μας Συνέλευσης, σωματείων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεν (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας).

Οι κινήσεις αυτές μας δεν μας αφήνουν περιθώρια να τις αντιμετωπίσουμε σαν τυχαία γεγονότα, παρά την καλοπιστία που πάντοτε έχουμε προσπαθήσει να επιδείξουμε. Γιατί πόση καλοπιστία να δείξουμε όταν απαγορεύεται σε μέλος του Δ.Σ. να συμμετέχει σε περιοδεία ενημέρωσης για δραστηριότητα του Σωματείου, ενώ η εταιρία επιτρέπει στους εργαζόμενους στα καταστήματα να συμμετέχουν σε meeting την ημέρα του ρεπό τους;

Καταγγέλουμε αυτές τις πρακτικές σε όλους τους εργαζόμενους.

Παράλληλα δεν είμαστε διατεθειμένοι να τις αποδεχτούμε αλλά ούτε και να διαπραγματευτούμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ζητάμε από τη διοίκηση της WIND να βάλει οριστικό τέλος στα εμπόδια που περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική ενημέρωση και δράση του Σωματείου μας.


Το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην WIND

Δεν υπάρχουν σχόλια: