Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ο Δεκέμβρης που δημιουργεί...

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά τον Δεκέμβρη έχουμε πια νέες κοινωνικές διαδικασίες.
Είναι έκδηλο από πολλά γεγονότα, όπως:

--Τη σκληρή μάχη που δίνεται για να μη γίνει τσιμέντο/πάρκινγκ το πάρκο Κύπρου κ Πατησίων στην Αθήνα (για λεπτομέρειες δες και http://kiproukaipatision.blogspot.com/). Ποιός θα περίμενε τόσο δυναμικές συγκρούσεις έξω από το δημαρχείο Αθηνών; Θα γίνονταν αν δεν υπήρχε ο Δεκέμβρης; Ποιός θα περίμενε ότι δεκάδες συνελεύσεις γειτονιάς συνεχίζουν μετά τον Δεκέμβρη και επεκτείνουν τη δράση τους;(δες π.χ. http://protovoulianopolis.blogspot.com/)

--Την προσπάθεια οργάνωσης ακόμα και στους πιο δύσκολους εργασιακούς χώρους, με τις πιο επισφαλείς συνθήκες (δες π.χ. την προσπάθεια οργάνωσης εργαζομένων σε προγράμματα STAGE http://indy.gr/analysis/protoboylia-stage-drase-tra ή την προσπάθεια οργάνωσης των εποχιακών του ΟΤΕ στο http://www.swmateiostonote.blogspot.com/)

--Τις καταλήψεις ως διαδεδομένη μορφή πάλης από διαφορετικά κοινωνικά κομμάτια. Από τη Λυρική Σκηνή και την ΕΣΗΕΑ ως την ΕΥΑΘ και το νοσηλευτικό προσωπικό.

--Τη συστηματική παρέμβαση που γίνεται για το ζήτημα των εργολαβικών εργαζομένων με αφορμή την υπόθεση της Κ.Κούνεβα. Ποιός θα περίμενε χιλιάδες κόσμου σε μια πορεία πρωτοβάθμιων σωματείων (και όχι της ΓΣΕΕ ή του ΠΑΜΕ); Ποιός θα περίμενε πρωτοβουλίες όπως αυτή http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=16221

--Τον δυναμισμό που βγαίνει σε χώρους που "δεν κινούνταν φύλλο", όπως η σημερινή αυθόρμητη πορεία οικοδόμων του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης μετά τον θάνατο συνάδελφου τους από την πτώση γερανού (δες http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=985275).

Όπως έχει δηλωθεί και σε παλιότερο κείμενο, μπορούμε να το βροντοφωνάξουμε:
Σύντροφοι, είμαστε σε καλύτερη θέση πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: