Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Όταν το παλεύεις...

ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ DEMO ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΡΙΝΕ ΩΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ , ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ , ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

Και για να μην ξεχνάμε η απόλυση έγινε γιατί τολμήσαμε να πάμε στην επιθεώρηση εργασίας και να ζητήσουμε το μεροκάματο του χιονιού.

Η απόλυση αυτή αλλά και εκατοντάδες άλλες οφείλονται στο ότι η φωνή του εργαζόμενου και για τα πιο απλά πράγματα - δικαιώματα, έχει κυρηχθει στην ουσία έκτος νόμου από τους εργοδότες εν ετει 2009. Κόντρα και ενάντια ακόμα και στους νόμους που εξασφαλίζουν αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα στους εργαζόμενους.

Οι εργοδότες όμως προσπαθούν λυσσασμένα να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους και μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε δούλοι τους και ιδιοκτησία τους. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

Η απόφαση του δικαστηρίου (2950/2009) και η ακύρωση της απόλυσης σε πρώτο βαθμό, δείχνει

Ø ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος .

Το δικαστήριο όχι μόνο ακύρωσε την απόλυση αλλά υποχρεώνει την εταιρία demo να δώσει και μέρος των μισθών υπερημερίας και μέρος του ποσού για την ηθική βλάβη (δηλαδή χρηματική αποζημίωση γιατί η εταιρία πρόσβαλε άδικα την προσωπικότητα της απολυμένης).

Ø ότι τον αγώνα για μια απόλυση πρέπει να τον δίνουμε μέχρι τέλους.

Το μονό που μπορεί να βάλει φρένο όμως στους εργοδότες καθημερινά είναι η συλλογική και οργανωμένη αντιμετώπιση της εργοδοσίας.

Δεκάδες απλοί εργαζόμενοι συμπαραστάθηκαν στο εργοστάσιο από έξω, ήρθαν μαζί μας στο υπουργείο εργασίας , δεκάδες σωματεία έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης.

ΓΙΑΤΙ ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία είναι κάτι που το ζουν όλοι οι εργαζόμενοι εκεί που δουλεύουν. Κάθε νίκη ενός είναι νίκη για όλους.

Μικρές και μεγαλύτερες μάχες δίνονται καθημερινά στους τόπους δουλειάς από απλούς εργαζόμενους με την συμπαράσταση και άλλων απλών εργαζομενων. Aυτή την περίοδο δίνονται μάχες στην speedex, τον ίδιο αγώνα δίνουν και οι απολυμένοι στην εταιρία Νίκη. Αγώνα δίνουν και οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους στην wind, στη vodafone.

Ένας πόλεμος που θα συνεχίζεται και για όπλο του έχει την οργάνωση και την αλληλεγγύη. Σε αυτόν τον πόλεμο ήταν από την πρώτη στιγμή και είναι ακόμα έξω από την demo η ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων - ανέργων.

οργανωση και αλληλεγγYη εIναι τα Oπλα μας

Ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων -ανέργων

1 σχόλιο:

F.G.A. είπε...

Το αφεντικό της εν λόγω εταιρίας ήθελε με κάθε μέσο να την εξοντώσει. Πρόκειται για φοβερά σημαντική απόφαση λοιπόν!! Μπράβο σε οσους το έτρεξαν το θέμα.


Τέλος, να μην το ξεχάσω πολύ καλή η αλλαγή στο μπλογκ mr_sun light! Χρειαζότανε γιατί είχε φτάσει να απορροφά τρελλό bandwith (έπιανε και 10ΜΒ!!!) προκειμένου να φορτωθεί η σελίδα! Τώρα, έχει γίνει ελαφρύτερο και πιο εύχρηστο

Keep up the good work!