Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Και στο μεταξύ...

Μεταξύ 22.00 και 23.00 απόψε εμφανίστηκαν οι παρακάτω ειδήσεις...με εντυπωσίασε το γεγονός πως όλες έχουν να κάνουν με την πόλη της Λάρισας...με εντυπωσίασε και ο 52χρόνος εγγλέζος που καθάρισε όποιον δεν συμπαθούσε και μετά αυτοκτόνησε...όπως και η αυτο-πυρπόληση δανειοληπτού πριν λίγες μέρες...και στο μεταξύ...ο Φ.Κουβέλης παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα...


Αυτοκτονία 82χρονου στις γραμμές του τρένου

Τέλος στη ζωή του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια ταξιδιωτών, έβαλε το απόγευμα 82χρονος τρόφιμος του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο ηλικιωμένος, ενώ βρισκόταν στην αποβάθρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας, έπεσε στις γραμμές του τρένου με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, καθώς τον παρέσυρε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, που εκείνη την ώρα μόλις είχε προσεγγίσει στον Σταθμό, με το τρένο να έχει μειώσει ταχύτητα χωρίς, ωστόσο, να έχει ακόμη ακινητοποιηθεί.

Για τον απεγκλωβισμό του 82χρονου χρειάσθηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από τον ΟΣΕ χρησιμοποιήθηκε άλλη αμαξοστοιχία προκειμένου να ολοκληρωθεί το δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη.


Σύλληψη 39χρονου για απόπειρες βιασμού φοιτητριών

Στη σύλληψη 39χρονου ελαιοχρωματιστή, που κατηγορείται για δυο τουλάχιστον απόπειρες βιασμού φοιτητριών, προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Όπως ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας ταξίαρχος Βασ. Χαλάτσης και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, Γ. Αγάκος, ο 39χρονος αναγνωρίστηκε από φοιτήτρια που αποπειράθηκε να βιάσει στις 31 Μαΐου, όπως και από μια δεύτερη φοιτήτρια, πριν από ένα έτος περίπου, χωρίς τότε η ίδια να το καταγγείλει στην αστυνομία.

Ο 39χρονος, που κατάγεται από όμορο θεσσαλικό νομό, κατά την αστυνομία «φαίνεται πως δρούσε καιρό στη Λάρισα, σε συγκεκριμένη πλατεία, επιλέγοντας τυχαία τα υποψήφια θύματά του, χωρίς να αποκλείεται να έδρασε και σε άλλες περιοχές. Ο 39χρονος συνελήφθη αρχικά για απείθεια, γιατί τράπηκε σε φυγή όταν επιχείρησαν να τον ελέγξουν οι αστυνομικοί, που τον παρακολουθούσαν από ώρα. Ωστόσο, από τον σωματικό έλεγχο προέκυψε ότι ο 39χρονος έκρυβε στο εσώρουχό του ένα αυτοσχέδιο αντίγραφο ανδρικού μορίου, φτιαγμένο από… φιάλη αφρού ξυρίσματος».

Ο κ. Χαλάτσης χαρακτήρισε «λίαν επικίνδυνο» τον συλληφθέντα (ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες) για να απευθύνει έκκληση σε όσες γυναίκες γνωρίζουν κάτι να απευθυνθούν στην αστυνομία. Όπως διευκρίνισε ο αστυνομικός διευθυντής, η έρευνα θα ενταθεί στη Λάρισα αλλά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Θεσσαλία.


Κακοποίηση 9χρονου αγοριού από τη μητέρα του

Στο καλοριφέρ έδενε το 9χρονο αγοράκι της μία μητέρα, προκειμένου να κάθεται ήσυχο. Το παιδί, που πάσχει από νοητική υστέρηση, διέμενε με τη μητέρα του σε υπόγειο πολυκατοικίας στη Λάρισα, υπομένοντας το μαρτύριό του, μέχρι που οι γείτονες αντιλήφθηκαν την κατάσταση και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.

Σε αυτοψία που διενήργησαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, διαπίστωσαν ότι όντως το αγόρι ήταν δεμένο από το πόδι με ένα σχοινί στο καλοριφέρ. Το παιδί οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ η μητέρα συνελήφθη για κακοποίηση ανηλίκου.


Προσθέτω και αυτήν...

Ανήλικες δολοφόνησαν 80χρονο για 10 ευρώ

Τη δολοφονία ενός 80χρονου στην Κερκίνη Σερρών, από τον οποίο πήραν μόλις 10 ευρώ, ομολόγησαν ότι διέπραξαν χθες μια 16χρονη και μια 15χρονη.

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι δύο κοπέλες επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν τις προβληματικές οικογένειές τους και αναζητούσαν οικονομικούς πόρους για να φύγουν. Η 15χρονη ζούσε στο Νεοχώρι, ένα γειτονικό χωριό από την Κερκίνη, όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Η 16χρονη φίλη της έμενε στο Κιλκίς. Την Κυριακή, τα δύο κορίτσια είχαν δώσει ραντεβού στην Κερκίνη, όπου ζει ο παπούς της 16χρονης, αποφασισμένες να κάνουν πράξη το σχέδιό τους.

Οι δύο κοπέλες επισκέφθηκαν τον άτυχο 80χρονο, που γνώριζαν μέσω του παππού της 16χρονης, με στόχο να εντοπίσουν το σημείο όπου φύλαγε τα χρήματά του, για να τού κλέψουν κάποιο ποσό. Όμως, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν και τα δύο κορίτσια επιχείρησαν με άλλο τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από τον 80χρονο: Υποσχέθηκαν ερωτικές περιπτύξεις έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, κάτι που το θύμα δέχθηκε, ωστόσο ζήτησε να δώσει τα χρήματα μετά την πράξη.

Οι κοπέλες δεν δέχθηκαν την πρόταση του 80χρονου κι όταν εκείνος επιχείρησε να τις θωπεύσει, αντέδρασαν βίαια. Η 16χρονη έβγαλε ένα στιλέτο που είχε στην τσάντα της και άρχισε να χτυπάει με αυτό στο στήθος και την κοιλιά τον 80χρονο, τον οποίο κρατούσε ακινητοποιημένο η 15χρονη φίλη της. Ο άτυχος ηλικιωμένος κάλεσε σε βοήθεια, αλλά ήταν αργά. Τα χτυπήματα που είχαν καταφέρει τα κορίτσια ήταν τελειωτικά.

Παρ' όλ' αυτά, οι φωνές του θύματος ακούστηκαν στα διπλανά σπίτια και κάποιοι γείτονες έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει. Τα κορίτσια, που αντιλήφθηκαν τους γείτονες, κλείδωσαν την πόρτα του σπιτιού και αφού πήραν από το πορτοφόλι του 80χρονου τα 10 ευρώ που περιείχε, το έσκασαν από ένα παράθυρο. Τις δύο κοπέλες είδαν να διαφεύγουν κάποιοι από τους γείτονες, οι οποίοι έδωσαν τις περιγραφές τους στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη των κοριτσιών και τα συνέλαβαν.Στη διάρκεια της ανάκρισης, οι δύο κοπέλες ομολόγησαν την πράξη τους.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες στους γονείς των δύο κοριτσιών για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: