Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Ανοιχτή Συνέλευση για να συγκροτηθεί Πρωτοβουλία Κοινής Δράσης για τη μάχη του Ασφαλιστικού


Πρόσκληση σε
Ανοιχτή Συνέλευση
Συγκρότησης Πρωτοβουλίας Κοινής Δράσης
για τη μάχη του Ασφαλιστικού

Συνάφελφοι-συναδέλφισσες, συναγωνιστές-συναγωνίστριες, σύντροφοι-συντρόφισσες,

Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη. Η κυβέρνηση έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις που οδηγούν σε κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας, καθώς και στη συνολική υπονόμευση του ασφαλιστικού συστήματος αφού αμφισβητούν τον κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα του.

Η ΝΔ συνεχίζει στην ουσία τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (βλ. Νόμοι Σιούφα και Ρέππα), σε αγαστή συνεργασία με τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές (βλ. έκθεση Αναλυτή, πρώην προέδρου του ΣΕΒ) και πιστή στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προετοιμάζει την πλήρη και καθολική μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδωρήματα, την αλλαγή των όρων και ορίων συνταξιοδότησης, τον αποχαρακτηρισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών και Συντάξεων Αναπηρίας, την κατάρρευση του ΙΚΑ με τις ενοποιήσεις ταμείων, τη κατάργηση πρόωρων συντάξεων ιδίως για τις γυναίκες, τη συνέχιση της λεηλασίας των ταμείων (βλ. χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα κτλ.), την κατάργηση της έννοιας της Κοινωνικής Ασφάλισης για όλη τη νέα γενιά. Έτσι θα χαρίσουν τα χρήματα των εργαζομένων στο κεφάλαιο και θα μετατρέψουν την ασφάλιση σε εμπόρευμα για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες.

Είναι μια κρίσιμη μάχη για όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να μπούμε με συγκροτημένη άποψη υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων ενάντια στους «νόμους της αγοράς», στους νόμους των επιχειρήσεων, και με οργανωμένη, ενωτική δράση. Δεν είναι η θέση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους, στο «διάλογο» με τους υπεύθυνους της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων και της κατάργησης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η θέση όλων μας είναι στους αγώνες και την πάλη – με οργανωμένες απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις – για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης, Σ.Ε.Β., Ε.Ε.

Αυτός ο αγώνας είναι ΚΟΙΝΟΣ και πρέπει να δοθεί από όλους μαζί !

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους (δημόσιου – ιδιωτικού τομέα), τα εργατικά σχήματα/παρατάξεις/επιτροπές, τα φοιτητικά σχήματα/παρατάξεις, κάθε άνεργο, νέο, μετανάστη, επισφαλή εργαζόμενο, να συζητήσουμε όλοι μαζί για:

α) Τη συγκρότηση μιας ενωτικής Πρωτοβουλίας κοινής δράσης για την υπεράσπιση
της Κοινωνικής Ασφάλισης από την κυβερνητική αντιασφαλιστική επίθεση.

β) Το περιεχόμενο και τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας για την προάσπιση των
εργατικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την ουσιαστική διεύρυνση τους.

γ) Τις μορφές δράσης που θα υιοθετήσουμε για να είναι μαζικός και
αποτελεσματικός ο αγώνας μας.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7μμ
Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


ΚΑΛΟΥΝ:

Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού/Δημόσιου Τομέα - Άνεργοι και Άνεργες - Επισφαλώς Εργαζόμενοι – Μετανάστες – Φοιτητές - Νέοι και Νέες της Θεσσαλονίκης που θέλουν να αντιμετωπίσουν την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: