Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Ανοιχτή Σύσκεψη Εργασίας της Πρωτοβουλίας για το Ασφαλιστικό την Πέμπτη 1 Νοέμβρη



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Την Πέμπτη-25-Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η Ανοιχτή Συνέλευση για την συγκρότηση της Πρωτοβουλίας με μαζική συμμετοχή, πλούσιο διάλογο και αποφασιστικότητα να προχωρήσει αυτό το ενωτικό εργατικό εγχείρημα για την απόκρουση της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και την κατοχύρωση και διεύρυνση των ασφαλιστικών εργατικών δικαιωμάτων.

Πήραν μέρος 120 εργαζόμενοι από ταξικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, εργατικές παρεμβάσεις του δημόσιου τομέα και της ιδιωτικής οικονομίας καθώς και αριστερά ριζοσπαστικά πολιτικά σχήματα.

Αποφασίστηκε η σύγκληση Ανοιχτής Σύσκεψης Εργασίας για την διοργάνωση των δράσεων και παρεμβάσεων της Πρωτοβουλίας στο επόμενο διάστημα.


Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας
Πέμπτη – 1 – Νοεμβρίου – 2007
Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
7ος Όροφος – 8.00 μ. μ.

Σκοπός αυτής της Ανοιχτής Συνάντησης της Πρωτοβουλίας είναι να συζητήσει έναν «κορμό» με «κοινά σημεία/αιχμές» για το Ασφαλιστικό ζήτημα (όχι ένα μονοδιάστατο πλαίσιο) και να διοργανώσει και να υποστηρίξει κατά τρόπο συγκεκριμένο και έμπρακτο :

  1. Τις παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό στο γενικό συνολικό επίπεδο (έκδοση μπροσούρας, αφίσας, συμμετοχή σε συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις
    κλπ.).


  2. Τις δράσεις στο πεδίο των συνοικιών και των δήμων της πόλης
    (εξορμήσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.ά.).

  3. Τις ενέργειες στα σωματεία και στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της κοινωνικής παραγωγής (συνελεύσεις, επιτροπές, συντονισμός κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: