Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Ψήφισμα Αλληλεγγύης για την απόλυση στη DEMO από το σωματείο της WIND

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

Η Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008 ήταν άλλη μια ημέρα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας. Η συναδέλφισσα .................... ήταν το θύμα της, αφού η Βιομηχανία Φαρμάκου DEMO όπου εργάζεται, της ανακοίνωσε την απόλυσή της. «Ήταν πολύ καλή στην δουλειά της, αλλά γίνεται μείωση προσωπικού», δήλωσαν οι διοικούντες της εταιρίας. Όταν όμως η απολυμένη τους αντέταξε «πως συμβαδίζει η μείωση προσωπικού με την καινούρια πτέρυγα που δημιουργούν και τις προσλήψεις που έκαναν ένα μήνα πριν», τότε ανακάλυψαν ότι «μιλούσε απότομα στους ανωτέρους της».

Ας δούμε ποιοί ήταν οι πραγματικοί λόγοι της απόλυσης:

- Η διεκδίκηση αμοιβής του ημερομισθίου την ημέρα του χιονιού για όσους εργαζόμενους δεν προσήλθαν στην εργασία, φτάνοντας ακόμα και στην επιθεώρηση εργασίας.
- Η καταγγελία της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας των εργαζομένων, που είχε ως αποτέλεσμα την ηλεκτροπληξία εργαζόμενης από «γυμνά» καλώδια.
- Η καταγγελία του τσαμπουκά οδηγού του λεωφορείου της εταιρίας, που αδιαφορούσε για την έλλειψη κλιματισμού στο λεωφορείο και για να υπερασπιστεί την έλλειψη αυτή έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει σε εργαζόμενο, καθώς και ότι ο ίδιος οδηγός προσπάθησε να παρεμποδίσει το μοίρασμα ανακοινώσεων για τις απεργίες για το ασφαλιστικό, φτάνοντας ακόμα και σε προπηλακισμό της συναδέλφισσας.
- Η συμμετοχή της στις απεργίες για το ασφαλιστικό και η προτροπή της και σε άλλους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργίες.

Γνωρίζουμε και από την δική μας εμπειρία σαν εργαζόμενοι στην WIND ότι όσοι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι απέναντι στις αυθαιρεσίες της εταιρίας, γίνονται το μαύρο πρόβατο, λαμβάνουν χαμηλή αξιολόγηση από τους ανωτέρους τους, παίρνουν μηδενικές αυξήσεις. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της τραμπούκικης επιχείρησης από προϊστάμενο των καταστημάτων της WIND στην Βόρεια Ελλάδα σε βάρος μέλους του Διοικητικού Συμβούλιου του Σωματείου που κατήγγειλε την έλλειψη καθισμάτων ανάπαυσης σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης. Έχουμε ζήσει απολύσεις express με τρομοκρατικό τρόπο.

Είμαστε αλληλέγγυοι στην συναδέλφισσα .......

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους που θα πραγματοποιήσουν 3ωρες στάσεις εργασίας στην έναρξη των βαρδιών, όπως έχει καλέσει η Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις εταιρίες Φάρμακου την Παρασκευή 4 Απριλίου.

Καταγγέλουμε την χρησιμοποίηση μπράβων από την DEMO για να αντιμετωπίσει την αποδοκιμασία των εργαζομένων σε αυτή την παράνομη και καταχρηστική απόλυση.

Ζητάμε:

Να ανακαλέσει η Διοίκηση της DEMO την απόλυση
και να λάβει μέτρα ασφαλείας της εργασίας.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση για την ανάκληση της απόλυσης την Παρασκευή 4 Απριλίου 2008 (αύριο) στις 6:30 το πρωί στο εργοστάσιο της DEMO στο Κρυονέρι (στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στην πλευρά της καθόδου προς Αθήνα). Προσυγκέντρωση στις 05:30 το πρωί, στο super market Σκλαβενίτης στην οδό Αχαρνών.


Το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων της TIM (WIND)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι απολυσεις μολις ξαναρχισαν στην wind 21(3 σε αδεια μητροτητας -1 εγγυος) υπαλληλοι καταστηματων σε Λαρισα κ Πατρα απολυθηκαν τις 10 τελευταιες ημερες