Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Καλό χειμώνα...


Έντονο το καλοκαίρι που πέρασε σε γεγονότα, κυρίως αντεπίθεσης της εργοδοσίας απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν το προηγούμενο διάστημα (συγκυρία ασφαλιστικού) και συνεχίζουν να αγωνίζονται στους χώρους τους.

Απολύσεις, απειλές, εκβιασμοί κτλ. υπήρξαν σε HENKEL, DEMO, VODAFONE, WIND, TELEPERFORMANCE, καταστήματα του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος κ.α.

Όλα αυτά φανερώνουν -όχι μόνο το σκληρό πρόσωπο της εργοδοσίας- αλλά και πως υπάρχει αντίσταση από τους εργαζομένους, αντίσταση που αναγκάζει την εργοδοσία να προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Παράλληλα, τα γεγονότα αυτά μας δίνουν την ευκαιρία να αντιληφθούμε το τι συμβαίνει σήμερα μέσα στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, να έρθουμε κοντά στην εμπειρία αυτών που βρίσκονται και αγωνίζονται μέσα στους συγκεκριμένους χώρους δουλειάς. Αυτή η εμπειρία είναι πολύτιμη, είναι στην ουσία κομμάτι της σύγχρονης "πείρας της εργατικής τάξης".

Ακολουθούν δύο σύνδεσμοι: ένας για το τι συνέβη στη VODAFONE τον Ιούλη-Αύγουστο και ένας στον οποίο περιγράφεται η κατάσταση γενικά στη TELEPERFORMANCE. Και οι δύο σύνδεσμοι αναδεικνύουν ως ένα βαθμό την "εργατική εμπειρία" σε αυτές τις δύο επιχειρήσεις.

http://politikoblogies.blogspot.com/2008/07/vodafone.html

http://anticallcenter.wordpress.com/Εμπειρία-από-teleperformance/

Δεν υπάρχουν σχόλια: