Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

"Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από δεξιό συνάδελφο και αριστερό αφεντικό..."

Η φράση αυτή είναι πολύ γνωστή στους πολιτικοποιημένους κύκλους, έχει βγει παλιότερα και σε αφίσες, αυτοκόλλητα κ.α. Με αφορμή το δεύτερο σκέλος της φράσης, τα "αριστερά αφεντικά", με τα οποία έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν για να δείξουμε ότι υπάρχει η "Δεξιά" αλλά και η "Αριστερά" του Κεφαλαίου, δημοσιεύουμε τη μαρτυρία μιας εργαζόμενης (για 8 χρόνια) στην Αυγή που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο.


ΜΗ ΣΑΣ ΤΥΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ (αν σας τύχει πατήστε τον στο λαιμό)

Η Αυγή, με την οποία συνεργάστηκα για χρόνια, μου χρωστάει ακόμα λεφτά. Χρωστάει λεφτά σε πολύ κόσμο -και άχρηστο μεταξύ άλλων, καθότι από προσλήψεις, καλά πάμε. Η Αυγή, αρνείται τις δεξιές πρακτικές της ορθολογικής λειτουργίας ενός εντύπου. Προτιμάει να έχει απλήρωτους συνεργάτες, ή ανθρώπους που γράφουν δωρεάν, και δανείζονται για να ζήσουν. Η Αυγή είναι ο χειρότερος, αισχρότερος, αθλιότερος εργοδότης, και το κόμμα που συνδέεται μαζί της, δεν κάνει τίποτε γι' αυτό. Η Αυγή προτιμάει να βουλιάξει με όλους μέσα, παρά να αφήσει τη "σαβούρα". Η απάντηση σε όποιον ζητάει τα λεφτά του, είναι ότι ήδη προηγούνται άλλοι με μεγαλύτερο χρέος!!! Δεν θέλουν να "υποκύψουν στις πιέσεις της αγοράς", και γι' αυτό αφήνουν το απόστημα να σαπίζει. Μην την αγοράζετε, αν την αγοράζατε, μην ψηφίζετε Σύριζα, αλλά ξυρείστε τους σύριζα, για να μάθουν τι εστί βερύκοκκο.Ο κόσμος δουλεύει σα σκλάβος και είναι απλήρωτος!!! Κι επιπλέον, επειδή είναι κορόιδα, δε μιλάνε κιόλας, για να μη δυσκολέψουν το κόμμα και δεν ξέρω ποιόν άλλο. Ο Αλαβάνος είναι από τους πλουσιότερους της Βουλής, με σπίτια, ομόλογα και λεφτά. Άμα δεν μπορούν να βρουν μια λύση, να το κλείσουν το ρημάδι, και το κόμμα και την εφημερίδα. Μετά από την εμπειρία με τον αριστερό εργοδότη, ξύπνησα. Η εκμετάλλευση βλέπετε...


Θεωρείται τραγική ειρωνία (αηδία) ότι αυτοί που μιλάνε για τη "γενιά των 700 ευρώ", "την ανασφάλιστη εργασία" κ.α. τέτοια, είναι αυτοί που δεν κάνουν τίποτα μέσα στους χώρους τους για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Τι να κάνουν όμως; Από τη στιγμή που δέχονται και αναπαραγάγουν την μισθωτή εργασία, από τη στιγμή που γίνονται εργοδότες, τα συμφεροντά τους είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ με την πλεύρά της "επιχείρησης" (είτε είναι το Κόκκινο, είτε η Αυγή είτε γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης, είτε το "Κόμμα" γενικά) και όχι με τα συμφέροντα των μισθωτών εργαζομένων.

Οι Wobblies, οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW), στην πρώτη τους διακήρυξη, στην πρώτη της φράση, έλεγαν, 103 χρόνια πριν...

"Η εργατική τάξη και η τάξη των εργοδοτών δεν έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους."

Οι περισσότεροι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα .


Υ.Σ.1.
Μη ξεχνάμε και την "πρωτοπόρα θεωρία-πρωτοπόρα δράση" του άλλου διδάξαντα, του ΚΚΕ, με την απίστευτη εταιρεία Τυποεκδοτική που εκδίδει τον πιο αντιδραστικό αστικό τύπο και βγάζει απίστευτα κέρδη.
Δες http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=786608


Υ.Σ.2. Την ιστορία των Wobblies, εικονογραφημένη, μπορείτε να τη βρείτε από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι πράγματι πολύ καλή δουλειά, κυρίως εικαστικά.
Δες και
http://www.kapsimi.gr/modules.php?name=Asers_Shop&s_op=viewproductdetails&lid=66

Δεν υπάρχουν σχόλια: