Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Για την απόλυση στην Teleperformance

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΚΩΤΣΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ, στις 9:00 π.μ.

Εκδικάζεται την Τέταρτη 3 Ιούνη η προσφυγή του συναδέλφου Ορέστη Κώτσια απέναντι στην απόλυση, στην οποία προχώρησε «για παραδειγματισμό» η εργοδοσία σε βάρος του, στις 24 του περασμένου Ιούνη. Μια απόλυση τρομοκρατική και εκδικητική τόσο απέναντι στον ίδιο τον Ορέστη, για τη συνεπή στάση που κράτησε στις απεργίες για το ασφαλιστικό καθώς και γιατί υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, και κατήγγειλε τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, όσο και απέναντι στους άλλους εργαζόμενους, για να τους εκφοβίσει, να «σπάσει» τη συναδελφικότητα και τη συνδικαλιστική τους δράση.

Τα γελοία επιχειρήματα περί «μειωμένης παραγωγικότητας του απολυμένου», που πρόβαλε η εργοδοσία, για έναν απ’ τους ελάχιστους εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου, τη στιγμή που πάνω από 2.000 εργαζόμενοι εκεί, δουλεύουν με απανωτές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν... έπεισαν ούτε την Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας κατά την 3μερή συνάντηση στις 16 του περασμένου Ιούλη, όπου ο επόπτης Εργασίας ζήτησε την επαναπρόσληψή του, ούτε τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας κατά τη συνάντηση στις 30 του περασμένου Ιούλη.

Είχε αναπτυχθεί βέβαια ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στον απολυμένο, αλλά και καταγγελίας των συνθηκών που επικρατούν στο εργασιακό αυτό κάτεργο. Ένα κίνημα που εκφράστηκε με συνεχείς παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, τόσο έξω από την εταιρεία - παρά την επιστράτευση σεκιουριτάδων ή την παρεμπόδιση των εργαζόμενων να... σχολάσουν - όσο και κατά τις συναντήσεις με την Επιθεώρηση και το Υπουργείο. Ένα κίνημα που στηρίχθηκε από εργατικά σωματεία, συλλόγους εργαζομένων, αλλά και απλούς εργαζόμενους. Και αυτό ήταν που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στην έκβαση αυτή!

Παρ’ όλα αυτά, η εργοδοσία απo τη μεριά της φαίνεται ανυποχώρητη. Γι’ αυτό και το κίνημα για την επαναπρόσληψη του Ορέστη πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί!!! Γιατί κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος του στην αντιπαράθεσή του με το κεφάλαιο. Γιατί η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας των εργαζομένων είναι τα πιο σημαντικά όπλα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Γιατί η υπόθεση του Ορέστη είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων στην Teleperformance και όχι μόνο αυτών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα πράγματα γίνονται καθημερινά χειρότερα. Πλάι στις ανθυγιεινές συνθήκες, τα ελαστικά ωράρια, την εντατικοποίηση και την ανασφάλεια και τις απολύσεις, πρόσφατα είδαμε να μας ζητούν αντίγραφο ποινικού μητρώου με το πρόσχημα ότι διαχειριζόμαστε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα! Απαίτηση παράνομη, ακόμα και με τα όσα ισχύουν σύμφωνα με την αστική δικαιοσύνη. Παράλληλα, είδαμε μια νέα τρομοκρατική απόλυση συνδικαλισμένου μετανάστη συναδέλφου, του Τουμ Φεράτ, ο οποίος δούλευε στο τμήμα υποστήριξης και θεωρούνταν άψογος στη δουλειά του. Μετά από 3 χρόνια δουλειάς, «θυμήθηκαν» πως το επίπεδο γνώσης του της αγγλικής γλώσσας, δεν ήταν ικανοποιητικό!

Παρά την προσπάθεια απόσπασης της συναίνεσης μας μέσα από τη συμπλήρωση διάφορων ερωτηματολογίων, η δική μας απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική:
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Εργαζόμενοι, Σωματεία, Φορείς, Εργατικές Συλλογικότητες,
ΟΛΟΙ στην εκδίκαση της προσφυγής
Να ανακληθεί η απόλυση!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ TELEPERFORMANCE

1 σχόλιο:

F.G.A. είπε...

Να ενημερώσω πως χτες Δευτέρα (25/05) έγινε μοίρασμα του κειμένου έξω από την teleperformance στην Καλλιθέα κατά την πρωϊνή βάρδια και ενημέρωση των συναδέλφων του για την απόλυση.