Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Θέλουν να βγάζουν τις απεργίες "παράνομες" πιο γρήγορα!

Με τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή, η Κυβέρνηση θέλει στην ουσία να κηρύσσονται "παράνομες" οι απεργίες πιο γρήγορα. Πως; Με τη σπεύση της διαδικασίας του εφετείου. Υπενθυμίζουμε ότι συχνά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν κηρύσσει "παράνομη" μια απεργία (και γενικά οι πρωτοβάθμιες αποφάσεις είναι συχνά υπέρ των εργαζομένων) αλλά στη συνέχεια "καθαρίζει" για την εργοδοσία το εφετείο.
Η είδηση βγήκε στο in.gr.

Τροπολογία που επιταχύνει τη δικαστική κρίση για το νόμιμο ή μη, μιας απεργίας, κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στην τροπολογία ορίζεται ότι, στις περιπτώσεις άσκησης έφεσης κατά απόφασης που έκρινε τη νομιμότητα απεργίας, ο πρόεδρος Εφετών, ή ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου, οφείλει να ορίσει κατ' εξαίρεση δικάσιμο εντός συγκεκριμένου χρόνου, να διατάξει την εγγραφή της υπόθεσης στο πινάκιο και την κλήτευση του εφεσίβλητου και να ορίσει τη σύνθεση του δικαστηρίου που θα εκδικάσει την υπόθεση.
Αναβολή της υπόθεσης επιτρέπεται μόνο για εξαιρετικά σπουδαίο λόγο και το δικαστήριο υποχρεούται να εκδώσει την απόφασή του εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: