Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Οι κάτοικοι στη Γερακαρού, μαζί με τους υγειονομικούς, συνεχίζουν τους αγώνες!


Για όσους δεν γνωρίζουν η Γερακαρού είναι ένα χωριό 35 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη του οποίου οι κάτοικοι στήριξαν και στηρίζουν τους αγώνες της Σύσκεψης Εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου. Αυτή την εποχή οι κάτοικοι αντιμετωπίζούν ένα νέο σοβαρό πρόβλημα, που αφορά πάλι τη δημόσια υγεία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Βασικά οι τοπικές αρχές πήραν μια απόφαση στο άψε σβήσε για να εγκατασταθεί, 800 μέτρα από το χωριό, σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών! Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε μια νύχτα προκειμένου να φανεί ότι υλοποιούνται οι υποσχέσεις προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ασσήρου (που εναντιώνονται στο ΧΥΤΑ-χωματερή στη θέση Μαυροράχη) χωρίς όμως να έχει γίνει καμία μελέτη για το χώρο που επιλέχτηκε ενώ ο σχεδιασμός προέβλεπε άλλο χώρο στον οποίο προφανώς υπήρχαν επίσης αντιδράσεις.

Οι κάτοικοι και οι υγειονομικοί δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.
Δημιουργήθηκε Πρωτοβουλία Αγώνα, έγινε Εκδήλωση Ενημέρωσης στο χωριό την περασμένη Τετάρτη με καλεσμένο ομιλητή από την Επιτροπή Αγώνα Άσσηρου και την περασμένη Πέμπτη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου 150 - 200 κάτοικοι κατάφεραν να "εκμαιεύσουν" την "ομόφωνη" αναίρεση της προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων στη Γερακαρού.

Από τα High Lights της βραδιάς ήταν: η αδυναμία του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να μεθοδεύσει τη συνεδρίαση, η παρουσία του Δημάρχου Απολλωνίας (όμορος Δήμος του οποίου τα απορριματοφώρα θα έρχονταν και αυτά στο ΣΜΑ Γερακαρούς) ο οποίος ήρθε να πει πόσο ακίνδυνος και ωραίος είναι ένας ΣΜΑ και έφυγε με ευχές να γίνει ένας στο σπίτι του (αλλά και με πολύ γιούχα στις τσέπες), οι δύο τοποθετήσεις του Δημάρχου Γερακαρούς (η πρώτη που έλεγε πόσο καλός είναι ένας ΣΜΑ, ότι είναι κάτι σαν σταθμός μετεπιβίβασης των Αστικών Λεοφωρείων!!! και πόσο πολύ προσπάθησε να τον φέρει στη Γερακαρού, και η δεύτερη μετά την αλλαγή πλεύσης μίας Δημοτικής συμβούλου, όπου ο Δήμαρχος έλεγε να μην ανησυχούμε γιατί τα έχει κανονίσει με άλλο Δήμαρχο να γίνει ο ΣΜΑ εκεί!!!), η παραδοχή του Δημάρχου ότι υπέγραψε αυτός για το Δήμαρχο Καλλινδοίων, η ανακοίνωσή του ότι ξεκινάει η μελέτη για τον χώρο ο οποίος ήδη επιλέχτηκε!!!

Τέλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκε ψήφισμα των κατοίκων που ζητά:

Τη δημιουργία Αποχετεύσεων και Βιολογικού Καθαρισμού.
Το άμεσο κλείσιμο και αποκατάσταση της χωματερής στο Βασιλούδι (γειτονικό χωριό).
Την αναίρεση της απόφασης για ΣΜΑ στη Γερακαρού. Κανένα έργο που να βλάπτει το περιβάλλον, κανένα έργο χωρίς μελέτη και τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων.
Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των αγωνιζόμενων κατοίκων των περιοχών Ασσήρου και Λαχανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: