Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Θεσσαλονίκη: τοπικοί άρχοντες σε ξεσάλωμα...

Θεσσαλονίκη: μια πόλη όπου βιώνουμε έναν συγκλονιστικό και θρασύτατο σφετερισμό της τοπικής αστικής εξουσίας από τα "γαλάζια" παιδιά Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο, που νομίζουν ότι μπορούν να "αλωνίζουν", αφού μετά από τόσα χρόνια έχουν καταφέρει να στελεχώσουν σχεδόν όλο τον μηχανισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα πειθήνια βύσματα τους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή δυστυχώς του μεγαλύτερου μέρους του κοινωνικού συνόλου της πόλης. Τα παραδείγματα πάρα πολλά. Από το θρασύτατο "τα λεφτά τα πήρε ο Harry Potter" (περιβόητη δήλωση του τοπικού δημόσιου λειτουργού/νομάρχη για το ζήτημα επεξαίρεσης χρημάτων στη νομαρχία) μέχρι την εισβολή του δημάρχου πάνω σε σκουπιδιάρα (με απεργοσπάστες) στη χωματερή των Ταγαράδων (για να σπάσει το απεργιακό μπλόκο της χωματερής).

Ακολουθούν δύο ακόμα νέα που αποκαλύπτουν το σκληρό προσωπείο της πόλης μας, με το ξεσάλωμα των τοπικών αρχόντων και τις προσπάθειες αντίστασης απέναντι τους. Η πρώτη είδηση αφορά τα ΜΑΤ που περιφρουρούσαν τον βασιλιά Παπαγεωργόπουλο στις κατά τ' άλλα ανοιχτές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα την βρείτε στο http://www.tvxs.gr/v9062. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήθελαν να παρέμβουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ για το πολύ σημαντικό ζήτημα του περάσματος της διαχείρισης του νερού στην -γνωστή για τα σκάνδαλα της- γαλλική SUEZ.

Η δεύτερη είδηση αφορά την παρέμβαση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας στο νομαρχιακό συμβούλιο, καθότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης είναι η μόνη σε ολόκληρη την Ελλάδα (!) που εφαρμόζει μια συγκεκριμένη διάταξη αποκλεισμού των προσφύγων. Την είδηση θα την βρείτε στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1015312

Δεν υπάρχουν σχόλια: